Orduspor'dan 'Kötü Tezahürat' Açıklaması

PTT 1. Lig ekiplerinden Orduspor Kulübünce kadın basketbol takımının FIBA Kadınlar Avrupa Kupası C Grubu'nda Litvanya temsilcisi Fortuna Klaipeda ile oynanan karşılaşmada, çirkin ve kötü tezahüratta bulundukları gerekçesiyle bazı taraftarlar hakkında cezai işlem uygulanması için hukuki başvuruda bulunulduğu bildirildi.

Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, 48 yıllık köklü tarihi bulunan Orduspor'un kadın basketbol takımının, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası maçında Ordu'da konuk ettiği Litvanya temsilcisi Fortuna Klaipeda'yı 94-69 mağlup etme başarısı gösterdiği anımsatıldı.
Alınan tarihi başarının kendi çıkarlarını önplanda tutan bazı kişilerce gölgelenmeye çalışıldığı öne sürülen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"İlk kez Avrupa kupasında mücadele eden Orduspor kadın basketbol takımımızın Fortuna Klaipeda ile oynadığı mücadelede Orduspor ile alakası olmayan, Ordululuk bilincinden uzak, kendini bilmez 9-10 kişilik bir grup takımımız önde iken olumsuz tezahüratlar bulunmuşlardır. Orduspor taraftarlarıyla ilgisi olmayan kişileri bir araya toplayarak talimatla yönetim kurulumuz aleyhinde tezahüratlar yaptıranların ve elde edilen bu başarıyı gölgelemek için var gücüyle çalışanların kim olduğu kulübümüz tarafından gayet iyi bilinmektedir."
Kulüp olarak söz konusu kişiler hakkında gerekli hukuki başvuruların yapıldığı belirtilen açıklamada, "Kişisel çıkarlarını ön planda tutarak böyle bir tarihi karşılaşmada bu tip çirkin davranışlarda bulunanlarla ilgili kulübümüz 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında gerekli hukuki başvuruları yaparak yasal işlemleri başlatmıştır. Bilinmesini isteriz ki Orduspor yönetim kurulu olarak futbol takımımızı bulunduğu yerden kurtarmak, basketbol takımımızın başarı çıtasını daha yukarılara taşımak için gerçek Orduspor taraftarlarının desteğiyle var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA