Halep'te Bombaların Gölgesinde Futbol

Suriye'nin Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere rejim güçleri tarafından aralıksız düzenlenen saldırılar, gençleri en sevdikleri aktivitelerden biri olan futboldan uzaklaştıramıyor.

Ülkedeki iç savaş, rejim güçlerinin kentteki ablukası ve saldırıları nedeniyle hayatın, her gün biraz daha zorlaştığı Halep'te, futbol turnuvaları düzenlenerek savaşın insanlar üzerindeki etkisi azaltılmaya çalışıyor.
Bu çerçevede Gençlik ve Spor Genel Kurulu ile Suriye Nesaim Radyosu tarafından düzenlenen turnuvaya, 2012'de rejimin havan toplu saldırılarında hayatını kaybeden El-İttihat Halep futbol takımının oyuncusu Zekeriya Yusuf'un adı verildi.

Suriyeli hakem Ala el-Murevvah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Halep'te futbol oynayan ve futbolu seven çok insan var. Kentteki durum, insanları psikolojik olarak kötü etkiledi. Turnuvalar düzenleyerek onları biraz olsun saldırıların yol açtığı korku ve yorgunluk halinden uzaklaştırmaya çalışıyoruz" dedi.

- "Turnuva, muhabbet ve uyum ortamı yaratıyor"
Turnuvanın organizasyon komitesi üyelerinden Hamza Haccar ise Halep'teki eski futbolcuların ve devrim gruplarının çoğunun turnuvaya katıldığını, söz konusu durumun, muhabbet ve uyum ortamı yarattığını, bunun da kaynaşmak için iyi fırsat olduğunu belirtti.

Haccar, "Dünya Halep'i en tehlikeli şehir olarak tanımladı. Biz de buradan diyoruz ki şatlar ne olursa olsun hayatımızı sürdüreceğiz" dedi.

Yaklaşık 1,5 yıl önce kurulan Gençlik ve Spor Genel Kurulu, Halep'te çoğunluğu futbol merkezli olmak üzere birçok sportif faaliyete imza attı. Kurul, Halep kentinde yüzme yarışı düzenlemek için çalışmalar yapıyor.

Kaynak: AA