Euroleague

Fenerbahçe Ülker, Euroleague Normal Sezon 5. hafta maçında Bayern Münih'i deplasmanda 93-86 mağlup ederek galibiyet sayısını da 3'e çıkardı.


Fenerbahçe Ülker, mücadeleye Kenan Sipahi, Andrew Goudelock, Bogdan Bogdanovic, Nemanja Bjelica, Oğuz Savaş ilk beşiyle başladı.

İlk iki dakikayı skorsuz geçen Fenerbahçe Ülker’in ilk sayıları Oğuz Savaş’tan geldi. Sarı-lacivertliler, hücumda zorlansa da Oğuz’un çember altı etkinliği ile Goudelock ve Bogdanovic'in dış atışlardaki başarılı performansıyla ilk çeyreği 22-19 önde kapattı.

İkinci çeyrek Bogdanovic’in müthiş oyunuyla başladı.

Bogdanovic hem skor üretirken, hem de asistler ile özellikle Goudelock’ı besleyince Fenerbahçe Ülker 5 sayı öne fırladı ve rakibine mola aldırdı (34-29). Mola dönüşünü de hücumda çok iyi oynayan sarı-lacvertliler son beş dakikaya 39-33 ile gitti. İkili oyunlarla etkili olan Bayern, farkı üç sayıya kadar indirse de, Bogdanovic-Goudelock uyumu, bitime iki dakika kala Fenerbahçe Ülker’i tekrar 6 sayı öne taşıdı (39-45). Üstünlüğünü devre sonuna kadar koruyan sarı-lacivertliler, soyunma odasına 50-44 avantajla gitti.

İkinci yarıya Oğuz Savaş ve Goudelock’un sayılarıyla başlayan Fenerbahçe Ülker, farkı 9 sayıya çıkardı (46-55). Goudelock ve Bjelica ile dış atışlarda müthiş bir yüzde tutturan sarı-lacivertli takım, dört dakika sonunda farkı 11 sayıya yükseltti ve rakibine mola aldırdı (64-53). Bu bölümde Goudelock 28 sayıya ulaştı. Kalan bölümde Bjelica’yı da devreye sokan Fenerbahçe Ülker, ilk yarıya göre daha iyi savunma da yapınca son 10 dakikaya 69-60 üstünlükle gitti.

Son çeyrekte Bjelica ile peş peşe 5 sayı bulan Fenerbahçe Ülker, farkı tekrar çift haneli sayılara çekti (74-63). Sarı-lacivertlilere dış atışlarla cevap veren Bayern Münih, bitime 6.45 kala farkı 7 sayıya indirdi (77-70). Moladan Hickman’ın üç sayı isabeti ve ardından iyi savunma ile dönen Fenerbahçe Ülker, farkı tekrar çift haneli sayılara çıkartarak oyunun kontrolünü ele geçirdi. Goudelock ve Bogdanovic ile farkın altı sayıya indiği bölümde tekrar isabetler bulan Obradovic’in öğrencileri, rakibinin direnç gösterdiği son dakikalara rağmen mücadeleden 93-86 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Ülker'de Goudelock muhteşem oyunuyla 34 sayı kaydederken, Bogdanovic 18, Bjelica 12, Vesely ise 11 sayıyla çift haneli rakamlara ulaşan diğer isimler oldu.

Kaynak: İHA