Fatih Terim: 'Gerçeklerle yüzleşmemiz lazım!'

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Brezilya maçının ardından açıklama yaptı..

Türkiye futbol direktörü Fatih Terim 4-0 sona eren Brezilya maçından sonra çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Terim'in açıklamalarından satırbaşları şöyle;

Maçın teknik analizine gerek yok, güzel bir takım seyrettirdik, zaman zaman biz de seyrettik. Ancak bu maçın yorumu şöyle bir şey; Türkiye'de her insanın zaman zaman bazı gerçeklerle yüzleşmesinde yarar var. İleride yapabilmek istediğimiz programları ve projeleri etkileyecek, bu maç onu gösteriyor. O yüzden olaya böyle bakmak lazım. Daha da yiyebilirdik, bir-iki tane biz de atabilirdik. Dünyanın en iyi takımlarından bir tanesi. Son maçlarıdna gol bile yemiyorlar, Japonya'yı da 4-0 yenip geldiler. Bazı gerçeklerle yüzleşmemiz lazım hepimizin. Bazı şeylerin altınız daha net çizmemiz lazım. Lokal başarıların yeterli olmadığı, uluslararası başarıları hedef almalıyız. Küçük vizyonlarla bir yere gidilmeyeceğini bilmemiz lazım. Sevgi ortamında kendi gerçeklerimizi görerek adım atabiliriz.

KULÜBÜDE ACİZ KALDIM
Yıldız futbolcunun anlamı gördük bugün, bu tip gerçekleri görmemiz lazım. Taffarel maçtan sonra geldi ve bana dedi ki Neymar yarın sabah da antrenmana çıkacak. Hala koşuyor. İyi hazırlanmalıyız, uzun vadeli planlarımız için. Güzel bir takımı, yıldızları seyrettirdiğimiz için çok mutluyum. Dünyadaki büyük oyuncuları, bu tip gerçekleri görerek değişebiliriz. Bazen kulübede bile aciz kalabilersiniz. Çok nadirdir benim bu maç benim bitsin dediğim.

BUNLAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZ
Bunlar bizim çocuklarımız, bizim çocuklarımız elinden geleni yapmaya çalışıyor, 15. dakikada TFF Başkanı ve oyuncularımız yuhalanıyor. Ne başkan hak ediyor, ne de oyuncularımız. Neymar, Willain alkışlanmalı ama bizim çocuklarımız da alkışlanmalı. Bu kadar dövmeyelim kendi değerlerimizi. 19. dakika girdiğimizde 1-1 olabilir, yuhalanıyorsunuz, biz de alkışlanmalıyız. Ben başka takım seçebilirdim, skoru alır mutlu olurduk. Brezilya olmazsa Arjantin gelsin Messi'yi izletelim dedim. Bu takımların oyun anlayışlarını görmemiz gerek artık. Oyunun tekniğini, fiziğini, koşmasını ve mücadelesini mutlaka değiştirmemiz gerekiyorsa, seyirci kültürümüzü de değiştirmemiz lazım

ÖNEMLİ BİRS, ÖNEMLİ BİR MİLAT
Kötü oynuyorlar, hata yapabilirler, sonuçta onlar bizim evladımız. Ülkemizde bir şeylerin iyice analiz edilmesi lazım. Aramızdaki farkı görüyoruz çok net işte. Neymar son dakika hala istatistik için gol kovalıyor. Bu istekte, bu arzuda ve bu kalitede bir topçular olması lazım. Kendi değişikliğimiz yapmalıyız ki, buralara yakın olmalyız. Bu ülkeye zaman zaman böyle bir takım gelmeli ki, gerçekleri gözümüze batırmalı. Çok pozitif bir adamım ama bazen kulübede aciz kalabilirsiniz. Yuhalanıyoruz, Neymar da alkışlansın bizim çocuklar da.. Doğruları, bir ülke olarak yapmamız lazım. Önemli bir ders, önemli bir milat diye düşünüyorum"