'Sanchez ve Suarez Sokak Futbolcusu'

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'ın teknik direktörü Arsene Wenger, Alexis Sanchez ve Luis Suarez gibi Güney Amerikalı oyuncuların "sokak futbolu stilinden hoşlandığını" söyledi.

İngiliz basınına konuşan Wenger, İngiltere'de 30-40 yıl önceki yaşam koşullarının daha sert olduğunu belirterek, "Bugünse toplum değişti. 30 yıl öncesine oranla daha güvenli bir toplumda yaşıyoruz. Bizler de değişerek biraz daha yumuşadık" değerlendirmesinde bulundu.
Adada yaşanan değişim nedeniyle sokak futbolunun bitme noktasına geldiğini belirten Wenger, "Bugünün futbolu formüllere daha çok dayalı olduğundan bireysel yetenekler ve mücadele hırsı daha az ön plana çıkıyor. Sanchez ve Suarez ise sokak futbolcusu. Futbolu sokaklarda ve parklarda oynadılar ve bu nedenle mücadele hırsını kaybetmediler" ifadelerini kullandı.
Alexis Sanchez ve Luis Suarez'in birbirine benzer yapıda oyuncular olduğunu belirten Wenger, "Sanchez'in buralara nasıl geldiği, doğduğu yere bakınca anlaşıyor. Böyle bir oyuncunun kariyerine Barcelona ve Arsenal gibi takımlarda devam etmesi için çok özel yetenekleri olması gerekir. Suarez de topu rakibine kaptırdığında mücadeleyi bırakmaz ve yeniden alır. Aynen Sanchez gibi" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA