Karşıyaka Spor Kulübü 102 Yaşında

Kadızade Zühtü IşŸıl, Kadızade RaşŸit, Süreyya İplikçi, Refik Civelek, Osman Nuri ve ǖrnekköylü Hüseyin'in bir araya gelmesiyle Kasım 1912'de, KarşŸıyaka Mumaresei Bedeniye Kulübü adıyla kurulan KarşŸıyaka Spor Kulübü 102. yaşŸını kutluyor.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, kurulduğŸu dönemde bir "başŸkaldırı" olarak doğŸan kulübün, kırmızısı ile TürklüğŸü, yeşŸili ile de MüslümanlığŸı simgelediğŸi ve İzmir'de kurulan ilk Türk spor kulübü olduğŸu belirtildi.
Binlerce KarşŸıyakalının şŸehit olduğŸu KurtuluşŸ SavaşŸı sonrası Cumhuriyetin ilanı ile yeniden yapılanarak varlığŸını sürdüren kulübe Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk BayrağŸı'nın ay-yıldızını taşŸıma şŸerefi verildiğŸi bildirildi.

Bu şŸerefi yıllardır başŸarı ve gururla taşŸıyan kulübün bunun nesiller boyu taşŸımaya devam edeceğŸinin kaydedildiğŸi açıklamada, "102. yılımızı devirip, 103 yaşŸına giren KSK'mizin yeni yaşŸı, nice yeni yaşŸlara şŸampiyonluklarla dolu ulaşŸabilmek dileklerimizle herkese kutlu olsun" ifadelerine yer verildi.

- 102 yaşŸında
ǜç Büyükler BeşŸiktaşŸ, Galatasaray, Fenerbahçe'nin yanı sıra Altay, Ankaragücü, Vefa, Beykoz ve ǜsküdar Anadoluspor gibi 100 yıllık geçmişŸi olan kulüplerden biri olan KarşŸıyaka, futbol, basketbol, voleybol ve bir çok branşŸta faaliyetlerini sürdürüyor.
Kulübün futbol takımı PTT 1. Lig'de mücadelesine devam ederken, erkek basketbol takımı da Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele ediyor.
 

Kaynak: AA