Fransa Turu Şampiyonu Kariyerini Noktaladı

Fransa Bisiklet Turu'nun 3. etabında yaşŸadığŸı kazada dizinden sakatlanan 2010 şŸampiyonu Andy Schleck, kıkırdağŸındaki hasar nedeniyle sporu bıraktığŸını açıkladı.

Trek Factory takımında yarışŸan Lüksemburglu bisikletçi, düzenlediğŸi basın toplantısında, 3 ay önce Fransa Bisiklet Turu'nda yaşŸadığŸı kazadan bu yana sağŸlık durumunda çok yavaşŸ bir ilerleme olduğŸunu belirterek, "BağŸ dokusu iyileşŸse bile kıkırdağŸımdaki hasar tahmin ettiğŸimizden büyük. Daha fazla yapabileceğŸimiz bir şŸey yok. SavaşŸmaya devam etmek isterdim ama dizim buna izin vermiyor. Kariyerimi bu şŸekilde sonlandırmak büyük bir hayal kırıklığŸı" ifadelerini kullandı.
Fransa Turu'nu 2009 ve 2011'de 2'nci sırada bitiren Schleck, "Kariyerim başŸarıyla olduğŸu kadar birçok da kaçırılmışŸ fırsatla dolu. Yüksekten uçuyorsanız, düşŸüşŸünüz de sert olur. Her zaman ayağŸa kalkmayı başŸardım ancak bu kez yapamıyorum" değŸerlendirmesinde bulundu.
2014 Fransa Bisiklet Turu'nun 3. etabında fotoğŸraf çekmek isteyen bir seyirciyle çarpışŸan Schleck, yarışŸtan çekilmek zorunda kalmışŸtı. 8 Temmuz'daki kaza sonrası yapılan kontrollerde, sporcunun sağŸ diz bağŸları ve menisküsünde ciddi hasar tespit edilmişŸti.
Schleck, 2012 yılındaki Criterium du Dauphine yarışŸında kalçasından sakatlandığŸından beri eski formundan uzaktı.
 

Kaynak: AA