Basketbol Açıklaması

Basketbolda, 30| Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı 27 yıl sonra kazanan Pınar Karşıyaka uçakla İzmir'e geldi.

Türkiye Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe Ülker'i Ankara Spor Salonu'nda oynanan maçta 77-75 yenerek en büyük kupayı kazanan Pınar Karşıyaka'yı, Adnan Menderes Havalimanı'nda çok sayıda taraftar grubu karşıladı.
Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı tarihinde ikinci kez müzesine götüren Pınar Karşıyakalı basketbolcuları marşlar ve meşalelerle karşılayan taraftarlar, sporcuları omuzlarına aldı. Burada gazetecilere açıklama yapan Pınar Karşıyaka Antrenörü Ufuk Sarıca, çok anlamlı bir kupayı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Sarıca, ''Takımımı ve oyuncularımı kutluyorum. Uzun zaman sonra gelen bir kupa. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum ve onlara armağan ediyorum. Kulübümüze, camiamıza ve takımımıza hayırlı olsun. Çok kısa bir dönem içinde iki kupa almak sevindirici. İnşallah devamı gelir, daha güzel şeyler yaparız'' dedi.

Pınar Karşıyaka takımı daha sonra taraftar grubuyla konvoy eşliğinde Karşıyaka'ya geçti. Üstü açık otobüse binen oyuncular, Karşıyaka İskele önünde bekleyen taraftarları selamladı. Pınar Karşıyaka takımı ve teknik heyeti, daha sonra kulüp binasına geçti.

Kaynak: AA