Amaçları 'Flag Futbol'U Geliştirmek

Yaşar Admirals Flag Futbol Takım Kaptanı Selen Koyunoğlu, Amerikan Futbolu'nun kurallarının sadeleştirilmesiyle oynanan "flag futbol" takımını kurarken amaçlarının sert gözüken sporları kadınların da yapabileceğini göstermek olduğunu bildirdi.

Amerikan Futbolu sporunun daha sadeleştirilmiş versiyonu olan "flag futbol"u Türkiye'de yaygınlaştırmak için yola çıkan Yaşar Üniversiteli kız öğrenciler, 14 kişiden oluşan Yaşar Admirals takımını kurdu.
Takım kaptanı Selen Koyunoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'de flag futbolun bilinmesi ve tanınması için çalışacaklarını belirterek, geçen sene şampiyon olan üniversitelerinin Amerikan futbolu takımını izlemeye gittiklerini belirtti.

Amerikan futbolunun oldukça sert bir spor olduğunu kaydeden Koyunoğlu, şöyle konuştu:
"Biz de takımımızın maçlarını izlemeye gidiyorduk. Tabii oldukça sert bir spor. Maçlarına gittikçe ben de böyle bir spor dalının parçası olmak istedim. Bu sporu bayanların da yapabileceğini ve adının da flag futbol olduğunu öğrendiğim zaman üniversitemizde bu takımı kurmak için adımlar attım. Başta kızların böyle bir sporun takımına katılmayacağı yönünde endişem vardı. Ama takım kurma sürecinde katılım yoğun olması bu endişemin yersiz olduğunu gösterdi. Bu takımı kurarken bir amacımız da yeşil sahalarda sert gibi gözüken sporları kızların da yapabileceğini göstermekti."
Koyunoğlu, Türkiye'de flag futbol ligi kurulması için çaba harcayacaklarını belirterek, "Bu sporun üniversitelerde yaygınlaşması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Önce gayrı resmi olsa da bir federasyon kurmayı daha sonra da bir lig kurup diğer ülkelerdeki takımlarla maç yapmayı hayal ediyoruz" dedi.


Kaynak: AA