Pınar Karşıyaka Başkentte Yine Kupa Peşinde

Basketbolda 2014 Türkiye Kupası ve 1987'deki Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Ankara'da kazanmayı başaran Pınar Karşıyaka, Cumhurbaşkanlığı Kupası için mücadele edeceği Fenerbahçe Ülker karşısında başkentteki şansını sürdürmek istiyor.

Geçen yıl Türkiye Kupası'nda Anadolu Efes'i mağlup ederek tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı kazanan Pınar Karşıyaka, Türkiye Ligi'ni ligi şampiyon tamamlayan Fenerbahçe Ülker'le çarşamba günü Ankara Spor Salonu'nda saat 19.30'da Cumhurbaşkanlığı Kupası için karşılaşacak.
1987'de Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı geçen sezon da Türkiye Kupası'nı Ankara'da kazanan yeşil kırmızılı ekip, çarşamba günü Ankara'da 3. kupasına uzanmak için mücadele edecek.
- 27 yıl önce Ankara'da
Çok başarılı olduğu 1986-1987 sezonunun ardından 4 Nisan 1987'de Atatürk Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Beşiktaş'la mücadele eden Pınar Karşıyaka, devresini 39-38 mağlup tamamladığı müsabakada rakibine 81-65 üstünlük kurdu.
Nadir Vekiloğlu yönetiminde Türkiye Ligi şampiyonluğunun ardından Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da kazanan Pınar Karşıyaka, Nihat Mala, Birtan Saka, Tuğrul Taşkıngenç, Murat Aşkın, Cihangir Başaran, Suat Olca'nın yanı sıra yabancı oyuncuları Wiley ve Davis kupayı kazanan başarılı ekibin içinde yer almıştı.
O dönem Karşıyaka'nın başında olan Nadir Vekilioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1987'de kazandıkları şampiyonluğun hemen ardından sezon bitiminde rahmetli Aydan Siyavuş'un çalıştırdığı Beşiktaş'la karşılaştıklarını ve müsabakadan galip ayrıldıklarını söyledi.

O sene çizdikleri grafiğin basketbolseverler tarafından takdirle karşılandığını kaydeden Vekiloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"O takımın başka bir özelliği daha vardı, 2 yabancı oyuncumuz dışındaki herkes altyapımızdan yetişmişti. Zamanla işin rengi çok değişti. Şu anda hiçbir takım için böyle bir şeyi söylemek mümkün değil. O nedenle o kupa çok anlamlıydı ve ve biz de o mutluluğu yaşadık."
Vekiloğlu, sezon başında oynanacak maçlarda her türlü sonucun çıkabileceğini belirterek, şöyle konuştu:
"Karşıyaka'nın hafife alınmayacağı bir kadrosu var. Türkiye Kupası maçlarında Pınar Karşıyaka hazır bir görüntü çizdi. Karşıyaka her zaman her takımı yenebilecek bir takım. Fenerbahçe Ülker de ligde en iyi kadroyu kuran ekiplerden biri. Obradovic eksiklerini tamamlama yönünde hamleler yaptı. Belki 1 eksiği daha var. Pınar Karşıyaka'ya göre kadrosu oldukça iyi. Zevkli bir maç olacak. Sonuçta maçlar kadrolara göre değil, sahada oynanıyor. Karşıyaka bu maçı kazanıp bir Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı daha getirebilir. Bu sürpriz olmaz. Karşıyakalı taraftarlar Ankara'da takımını yalnız bırakmayacaktır."
- Geçen sezon yine Ankara'da
Başantrenör Ufuk Sarıca ile 3. sezonunu geçiren Pınar Karşıyaka, 2012-2013 sezonunda Türkiye liginde yarı final, EuroChallenge Kupası'nda ise final oynama başarısı göstermişti. Geçen sezon play-off'ta yine yarı final oynayan Pınar Karşıyaka, Türkiye Kupası 8'li finallerinde de mutlu sona ulaşmıştı.

Kaynak: AA