Kartal Açıklaması

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 2-1’lik galibiyetle biten Torku Konyaspor maçının ardından, “Bugün sadece 3 puan değil çok şey kazandık” dedi.


Spor Toto Süper Lig’in 5. hafta maçında Fenerbahçe’nin evinde, Torku Konyaspor’u 2-1’lik skorla mağlup ettiği mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın teknik direktörleri ve futbolcuları açıklamalarda bulundu.

Bu hafta maça iyi hazırlandıklarını ifade eden Kartal, “Oyuna iyi başlayalım derken onlar daha iyi başladı.

Golden sonra takımımız morallendi. İyi oynamaya başladık. İkinci ve üçüncü golü ararken, baskılı oynarken, penaltı ve ardından kırmızı ile ortam gerildi. Devre arasında biz Fenerbahçe olarak sahada 10 kişide kalsak, bir duruş ve hırs ortaya koymamız gerektiğini futbolcularıma söyledim. 10 kişide kalsak da, fiziksel ve taktik açıdan galip gelmemiz gerektiğini anlattım. Bu hırsla ikinci yarıya başladık ve ardından ikinci golü bulduk, öne geçtik. Maç sonuna kadar 10 kişi kalmamıza rağmen oyuncularım takdire şayan bir performans ortaya koydular. Onlarla ne kadar gurur duysam azdır. Bugün sadece 3 puan değil çok şey kazandık. Bu 3 puan camiaya ve taraftarlara bayram hediyemiz olsun” açıklamasında bulundu.

Bekir’e gösterilen kırmızı kartla ile ilgili görüşlerinin sorulduğu İsmail Kartal şu şekilde konuştu:
“Bekir çok dürüst ve çok temiz biri. Görüntüyü izleyenlerden aldığım bilgiye göre kırmızı kartlık pozisyon olmadığı için bu takımı nasıl 10 kişi bırakırım hırsı ön plana çıktı. Futbolcularım da haksız kırmızı kart oldu için hakeme tepki verdiler. Bu durumda oyuncuları suçlayamayız. Ama takımda zaman zaman gerginlikler var. Özellikle bazı oyuncuların gol atamaması, takım için gerginliğe sebep oluyor.”
“Maça göre, rakibe göre onları analiz edip değerlendirme yapıyoruz” diyen Kartal, “Hepsi değerli oyuncular. Bugün değişen, oynayan-oynamayan herkes çok iyiydi. Rotasyonlar yaparak takımı hazır tutuyoruz” diye konuştu.

Diego’nun performansını da değerlendiren İsmail Kartal, Brezilyalı futbolcunun Türk futboluna zamanla alışacağını ifade ederek, “Türkiye’de sert bir futbol var. Diego’nun alışması için zamana ihtiyacı var. Hep beraber bekleyeceğiz. 5 maçtır oynuyor. Bundan sonra da oynayacak. Oynamayacağı zamanlarda olacak. Biz bir takımız. Bunu bilmemiz gerekiyor” yorumunda bulundu.

Volkan’ın iğne ile maça çıktığını söyleyen Kartal, belindeki spazmın nüksettiğini ve emar için hastaneye gittiğini söyledi.

TORKU KONYASPOR CEPHESİ
Yeşil-beyazlı takımın teknik direktörü Mesut Bakkal, üzgün olduklarını ifade ederek, “İki tane aynı pozisyondan aynı golü yedik. Dengeli götürdüğümüz bir oyunu kaybettik. 11’e 11’de zorladığımız, pozisyon vermediğimiz bir ilk yarı oldu. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra erken gol yedik. Golden sonra Fenerbahçe’nin direnci de arttı. Önde daha coşkulu olmamız gerekiyordu. Kaçırdığımız pozisyonlar oldu. Atamadıklarımız oldu. Sadece üzgünüm. Özellikle böyle goller yeyip, yenilmek üzüyor beni. En azından 1 puan almalıydık” dedi.

Hakemin performansının sorulması üzerine Bakkal, rakip takım futbolcularının oyunu soğutma adına mücadele verdiğini belirterek, “Kartların doğru olduğu söyleniyor. Eğer doğruysa hakem yürekli maç yönetti” açıklamasını yaptı.

Kaynak: İHA