Sivas'tan Kısa Kısa

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ'ı ziyaret etti.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aydın, ziyarette yaptığı konuşmada, Sivas'ta tarım ve hayvancılık potansiyelinin yüksek olduğunu ancak verimli kullanılmadığı belirterek, "Hangi arazide, hangi tarlada, hangi ürünler verimli olur, bunların bir analizinin yapılması gerekir. Birçok köyde boş araziler var" ifadesini kullandı.
Çetindağ ise 27 yıldır tarım ve hayvancılık sektörünün içerisinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Çiftçilerimizin ürün çeşitliliğini arttırması için gerekli tüm çalışmaları yapacağız. Avrupa Birliği destekli bir çok proje var ve çiftçilerimizi bu projelerden faydalanması konusunda bilgilendireceğiz. Hangi arazide ne yetişir, çok fazla bilinmiyor. Biz bunları anlatacağız. Bu alt yapımız var. Sivas Ziraat Odasını hak ettiği yere getireceğiz."
Ziyarete, Belediye Meclisi Üyesi Zekeriya Gülüm de katıldı.

- Dört Eylül Belediyespor U14 Takımı şampiyon
Sivas Dört Eylül Belediyespor U14 Takımı, il şampiyonu oldu.
Kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Dört Eylül Belediyespor U14 Takımı, Spor Parkı'nda oynanan dörtlü final müsabakasında, Sağlıksporu 2-0, Demirspor'u ise 1-0 mağlup ederek, il şampiyonluğunu elde etti.
U14 Takımı Teknik Direktörü Murat Küçükyazıcı, şimdiye kadar oynadıkları maçlarda mücadele eden, özverili şekilde gayret eden oyuncularını tebrik etti. Gruplara katılmaya hak kazandıklarını belirten Küçükyazıcı, hem kulübü, hem de Sivas'ı en iyi şekilde temsil edeceklerini kaydetti.

Kulüp Başkanı Turhan Tunahan ise alt yapıya önem verdiklerini bildirerek, "Sivaslı gençlere imkan verdik. Onlar da bizi mahcup etmediler ve şampiyon oldular" ifadesini kullandı.
Dört Eylül Belediyespor yönetim kurulu üyesi ve Alt Yapı Sorumlusu Kenan Karataş da U14 takımının oynadığı 12 karşılaşma sonunda il şampiyonu olduğunu belirterek, bu başarıdan dolayı teknik heyeti ve sporcuları kutladı.

Kaynak: AA