Cumhuriyet Maratonu’nda Kıyasıya Rekabet

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ayak Takımı Organizasyon tarafından geleneksel olarak düzenlenen Cumhuriyet Kupası Karting Maratonu’na katılarak amatör sporculara destek verdi.


Aries Arena Karting Tesisleri’nde gerçekleşen yarışa Başkan Yaşar’ın yanı sıra Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ve Belediye Meclis Üyesi Emre Aydın, üniversite öğrencileri ve çok sayıda amatör sporcu katıldı.

Alanda pist sahibi Ünal Çelik tarafından karşılanan Yaşar, sporculara başarılar dileyerek yarış hakkında bilgiler aldı

4 saatlik dayanıklılık yarışı olan maratona 15 takım ve 95 yarışmacı katıldı.

Amatör yarışçılar, 1170 metre uzunluğundaki pistte 4 saat boyunca kıran kırana mücadele etti. Nefes kesen yarışların sonunda ODTÜ Karting 2 Takımı üçüncü, Gazi Üniversitesi Mezunları Motor Sporları Topluluğu ikinci, ODTÜ Karting 1 takımı ise birinci oldu. Dereceye giren takımları tebrik eden Başkan Yaşar, genç sporculara kupalarını ve madalyalarını takdim etti.

Cumhuriyetin 91’inci yılını gençlerle birlikte kutlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Yaşar, “Sizin gibi çağdaş, donanımlı, bilinçli gençlerin elinde cumhuriyetimiz nice yıllar yaşayacaktır” dedi.

Her Türk vatandaşının cumhuriyete ve değerlerine şükran borçlu olduğunu söyleyen Yaşar, konuşmasıyla gençlerden büyük alkış aldı

Kaynak: İHA