Validen Sürücülere Şeker ve Çikolatalı Uyarı

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale-Ankara karayolunda durdurulan araçlardaki vatandaşlara şeker, çikolata ve tatlı ikram etti, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Vali Kolat, Yenişehir Kavşağı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, 43 ilin bağlantı noktası konumundaki Kırıkkale'de, bayramlarda trafiğin çok yoğun olduğunu söyledi.

Kentten günde yaklaşık 30 bin aracın geçtiğini belirten Kolat, şunları kaydetti:
"Bugün 11.00-12.00 saatleri arasında 2 bin 254 aracın Kırıkkale-Ankara karayolundan geçtiğini tespit ettik. Dün ise 18.00-24.00 saatleri arasında 9 bin 478 aracın buradan geçtiği görülmüştür. Tabi cuma gününün tatil edilmesi trafiği perşembe gününe kaydırdı. Bu vesileyle araç trafiği biraz azaldı ama yine de oldukça yoğun bir trafik var. Tabi ki burada trafik kurallarına uyulmasını, özellikle emniyet kemeri takılmasını, hız limitlerine uyulmasını ve belirli aralıklarla sürücülerin dinlenmelerini istiyoruz. Bayramlarda ve tatillerde çok kaza oluyordu. Ancak son zamanlarda trafik kazalarında ciddi düşüşler oldu. Yollarımız çok güzel, araçlar yeni olduğu için şoförler hız limitlerine uymuyor. Bu vesileyle burada bazı sürücülerimizi hem uyararak hayırlı yolculuk dileyelim hem de Kırıkkale'nin ürünlerinden oluşan bir paket hazırladık onları verelim istedik. Bütün Türkiye'nin Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Güven içerisinde bir bayram geçmesini temenni ediyorum."
Kolat, açıklamanın ardından İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekiplerinin oluşturduğu kontrol noktasına geçti.
Burada durdurulan araçların sürücüleriyle bayramlaşan Kolat, sürücüleri trafik kurallarına uymaları ve emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı. Kolat, şeker, çikolata ve tatlı ikram ettiği vatandaşlara ili tanıtıcı hediyelik eşyalar verdi.
Vali Kolat, yarın Sivasspor ile yapacakları maç için bu kente giderken kontrol noktasında durdurulan Gençlerbirliği Kulübü'ne ait otobüse de binerek sporcuların Kurban Bayramı'nı kutladı.

Kaynak: AA