Mersin İdmanyurdu Galibiyet Serisine Bursaspor İle Devam Etti

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında, İçel İdmanyurdu Bursaspor'u konuk etti.

İçel Stadyumu'ndaki zemin problemi nedeniyle Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda oynanan karşılaşma, ev sahibi ekibin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçın zor olacağını bildiklerini belirterek, “Bursaspor güçlü ve zor bir takım. Maçın böyle zor olacağını maç öncesi biliyorduk. Gerçekten zor bir maç oldu. Maçın başından sonuna kadar iyi mücadele ettik. Ancak şunu gördük ki hakem düdük çalmadan maç bitmiyor. Bugün işte son dakikada gol yedik. İlk yarı çok yorulduk. İkinci yarı biraz tempomuz düştü ama yine pozisyonlara girdik ve bunlardan birini değerlendirdik. Tabii bu galibiyetle lig bitmiyor. Bu istikrarı sonuna kadar sürdürmeliyiz. Her zaman dediğim gibi; herkes sorumluluğunu yerine getirirse, futbolun dışında bir sorun yaşamazsak iyi bir sezon geçiririz. Ancak bundan sonra önemli maçlarımız var. Bunlardan iyi sonuçlar elde etmeliyiz. Bugünkü maçta en büyük alkışı bence taraftarlar almalı. İlk defa bu kadar dolu tribün karşısında maç yaptık. Mükemmel derecede bizi desteklediler. Bundan sonra da bu desteklerini bekliyoruz. Takımımızda arkadaşlık üst düzeyde. Bunu da zaten sahaya yansıtıyorlar. Eksiklerimiz yok mu, tabii ki var. Biz yeni bir takımız. İnşallah şimdi milli takım arası var. Bu arada eksiklerimizi gidermeye çalışacağız. Bugünkü galibiyet anlamlı bir galibiyetti” dedi.

ŞENOL GÜNEŞ’TEN İTHAL HOCA ÇAĞRISI
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise galibiyetten dolayı İçel İdmanyurdu’nu tebrik ederek, “Nitekim 2 takımdan biri bugün kazanacaktı, biri kaybedecekti. Kaybeden biz olduk. İlk yarıda saha zeminine uyum sağlamada sıkıntı yaşadık. Oyunun sert bölümlerinde de oyuncularımız rakibine cevap veremedi, direnemedi. İlk yarı maç ortada geçti. İkinci yarı ise oyunun hakimi bizdik. Kazanacak pozisyonları yakaladık. Kaybetmeyi hak ettiğimizi düşünmüyorum. Ben bugüne kadar neden Türkiye'ye yabancı hakem gelmiyor onu anlamış değilim. Oyuncu geliyor, antrenör geliyor, çalıştırıcı, idareci geliyor ancak hakem niye gelmiyor anlamadım. Çünkü hakemlere hiç güvenmiyorum. Bugün o kadar dengesiz fauller verdi ki oyuncular da sinirlendi. Bugünkü oyunumuzla bile kaybetmeyi hak etmedik. 9 puan kaybını hak eden bir takım değiliz. Kendi eksiklerimiz de var tabii ki. Bütün maçlara baktığımızda iyi bir takımız, iyi oyuncularımız var. Oyuncularım emeklerinin karşılığını almadığı için üzgünüz” diye konuştu.

Kaynak: İHA