Galatasaray Kulübü Başkanı Aysal Açıklaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sarı-kırmızılı kulübün hiçbir kişi ve kuruma bağlı olmadan, kurumsal bir değer olarak spor dünyasında var olduğu her alanda fark yaratacak bir değer olduğunu gösterdiğini bildirdi.

Kulübün 25 Ekim'de yapılacak olağanüstü genel kurulunda aday olmayan Aysal, Kurban Bayramı dolasıyla yayımladığı mesajda, bayramların önemine değinerek, "Sarı kırmızı renklere gönül veren, bütün dostlarım ve Galatasaray Kulübü çalışanları; kültürümüzün nadide bir parçası olan bayramlardan bir tanesini daha karşılamanın heyecanı içindeyiz. Birlik, beraberlik ve paylaşma kavramlarını hayatımızda ön sıraya koyduğumuz günler bayramlar olsa da, Galatasaraylı olmak bizlere bu kavramlarla beraber yaşamayı öğretti" ifadelerini kullandı.
Ünal Aysal, geride kalan 3,5 yıllık dönemde Galatasaray Kulübü'nün tarihi misyonu olan Türkiye'yi uluslararası alanda en başarılı şekilde temsil görevini amaçlarının başına koyduklarını, karşılaştıkları zorlukların kendilerini hiçbir şekilde yıldırmadığını, birlikte çalışarak Galatasaray bayrağını zirvede dalgalandırmanın kıvancını yaşadıklarını belirtti.

Aysal, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Sadece bir spor kulübü olarak değil, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli parçalarından bir tanesi olarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemizin kuruluşunda ortaya koyduğu değerlere bağlı nesiller yetiştirmek Galatasaray Kulübü'nün bir başka ereği oldu. Gelişen ve kalkınan Cumhuriyetimizde, rekabet ve sosyal sorumluluk gibi temel değerlere sahip kulübümüz, siz değerli arkadaşlarımın çabalarıyla bu amacını her daim gerçekleştirmenin peşinde olacaktır.
Galatasaray Kulübü, hiçbir kişi ve kuruma bağlı olmadan, kurumsal bir değer olarak spor dünyasının yanında var olduğu her alanda fark yaratacak bir değer olduğunu siz çalışma arkadaşlarımın üstün gayretleri ile göstermiştir ve göstermeye de devam edecektir. Unutmamanızı isterim ki, kurucumuz ve ilk başkanımız Ali Sami Yen Bey'den bu yana tüm başkanlarımızın belirttiği üzere; 'Galatasaray, batıya açılan penceredir' O pencereden giren ışığın aydınlığında yürüttüğünüz çalışmalar ise başaracaklarımızın garantisidir. Bu duygu ve düşüncelerle yaklaşan bayramın tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini diliyor, herkesin bayramını tüm içtenliğimle kutluyorum."

Kaynak: AA