64 Yaşında Balkan Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nda 3’üncü Oldu

İzmir'de yaşayan 64 yaşındaki Gazel Demiray, ayak parmakları olmamasına rağmen Romanya'da düzenlenen Balkan Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nda 5 bin metre yürüyüşte 3'üncü oldu.


Ayak parmakları olmayan 3 çocuk annesi ve 6 torun sahibi Gazel Demiray, kendisine destek olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e teşekkür etti. 8 yıl önce başladığı atletizmde 50 madalya kazanan Demiray, son olarak Yunanistan'da düzenlenen Veteran Şampiyonası’na katılmak için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e telefonla ulaşarak destek istedi. Başkan Şahin'in destek verme sözü üzerine Gaziantep’e gelen Demiray, burada Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü formasıyla yarışmalara katıldı.

Son olarak Romanya'da Balkan Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nda 5 bin metre yürüyüşte 3'üncü, 100 metre koşuda da 4'üncü olan Gazel Demiray, Başkan Şahin’le bir araya geldi.

İki ayağındaki parmakların bebekken yandığını belirten Demiray, “8 yıl önce profesyonel sporcu olarak atletizme başladım. Ben 3 defa Balkan Şampiyonu, 1 defa Avrupa 8'incisi ve 12 defa Türkiye Şampiyonu olmuş bir sporcuyum. Son olarak Gaziantep formasıyla katıldığım Balkan Şampiyonası'nda da dereceye girerek Gaziantep'i en iyi şekilde temsil ettim, ‘Gaziantep’ diye haykırdım. Bana bu fırsatı verdikleri için Başkan Şahin’e ve ekibine çok teşekkür ederim” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Gazel Demiray'ın örnek alınacak azimle çalıştığını belirterek, “Gazel hanım bize insanların hayatlarına dokunursak, azıcık desteklersen neler ortaya konulacağını gösterdi. Ayak parmakları olmamasına rağmen sağlam insanlarla yarışarak dereceye girdi. Ülkemizi ve kentimizi temsil etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA