'Şampiyon' 3. Kupa Peşinde

Kadınlar Futbol 1. Ligi'nde son 2 sezonun şampiyonu Konak Belediyespor'un teknik direktörü Hüseyin Tavur, "Ligde üst üste 3. şampiyonluğu kazanan ilk ekip olmak istiyoruz" dedi.

Tavur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl lige deplasmandaki Karadeniz Ereğli Belediyespor karşısında aldıkları 9-0'lık sonuçla başladıklarını, bu sezon da son 2 yıl olduğu gibi şampiyonluk yaşamak istediklerini söyledi.

"Ligde üst üste 3. şampiyonluğunu kazanan ilk ekip olmak istiyoruz" diyen Tavur, bunun için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Tavur, ilk hafta çekinerek gittikleri Ereğli deplasmanın farklı galip geldiklerini belirterek, "90 dakika oyun disiplininden kopmadan mücadele ettik. Bu durum izleyiciler tarafından da takdir edildi ve 'Alman disiplini'nde oynandığımız söylendi. Sezon sonuna kadar bu çizgimize devam etmek istiyoruz" dedi.

- "Kadın futbolunda en önemli eksiklik istikrar"
Türkiye'de kadın futbol takımlarında çok fazla değişim yaşandığını kaydeden Tavur, şöyle konuştu:
"Artık öyle bir hale geldik ki, birileri takım açıyor, birileri kapatıyor. Örneğin Derince Belediyespor, ligden çekildiğini açıklamış ve geçen hafta maça çıkmamış. Takımlarımızın bir istikrarı yok. Bu da kadın futbolunda en büyük eksiğimiz. Bu maddi sebeplerden kaynaklanıyor. Ligimize bir sponsor bulunmadığı sürece bu böyle devam edecek. Türk futbolcularının teknik anlamda Avrupa'dan bir eksiği yok. Süreklilik açısından çok maç yapmaları gerekiyor. Maç eksikliklerini tamamlasalar kısa zamanda iyi yere gelebiliriz. Geçen sezon ligi 6 takımla oynadık. Altyapılardaki gençlerimiz 2-3 maç yapabiliyor maalesef."
- Konak Belediyespor sezona farklı başladı
Ligdeki ilk maçında deplasmanda Karadeniz Ereğli Belediyespor'u 9-0 mağlup eden Konak Belediyespor'un gollerini Cosmina (4), Esra Erol (2), Ebru Topçu, Hilal Başkol ve Sarghe (1) kaydetti.

Ligde bu hafta İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarıspor'u konuk edecek Konak Belediyespor, ilk yarıda daha sonra Ataşehir Belediyespor (D), Eskişehirspor, Karşıyaka BESEM Spor (D), Gazikentspor, Trabzon İdmanocağı (D), Derincespor (D) ve Adana İdmanyurduspor'la karşılaşacak.

Kaynak: AA