Kayseri Erciyesspor, 6 Aylık Galibiyet Hasretini Dindirdi

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Suat Altın İnşŸaat Kayseri Erciyesspor, ligin 7. haftasında lider BeşŸiktaşŸ'ı 3-2 mağŸlup ederek, ligde yaklaşŸık 6 ay sonra galip geldi.

AA muhabirinin derlediğŸi bilgilere göre, en son teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde geçen sezonun 32. haftasında Gaziantepspor karşŸısında 3 puan sevinci yaşŸayan mavi-siyahlı ekip, bu karşŸılaşŸmanın ardından ligde galibiyete hasret kaldı. 3 Mayıs'ta BüyükşŸehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda Gaziantepspor'u 1-0 mağŸlup eden Erciyesspor, daha sonra oynadığŸı 8 lig maçında hanesine 3 puanı yazdıramadı.
Gaziantepspor galibiyetinin ardından Bursaspor ile berabere kalan, Galatasaray mağŸlubiyetiyle de geçen sezonu tamamlayan Kayseri temsilcisi, bu sezon ilk 6 haftada ise Trabzonspor, Gaziantepspor, Torku Konyaspor ve GençlerbirliğŸi ile berabere kalıp, Akhisar Belediyespor ve Galatasaray'a yenilerek, 3 puan özlemini dindiremedi.
Ligin 7. haftasında dün oynadığŸı BeşŸiktaşŸ maçına ligin tek kazanamayan takımı olarak çıkan mavi-siyahlı ekip, geride kalan 6 haftada yenilgisi olmayan lider BeşŸiktaşŸ'ı 3-2 yenerek, ligde 177 gün süren galibiyet hasretine son verdi.
Suat Altın İnşŸaat Kayseri Erciyesspor, bu galibiyetle lider BeşŸiktaşŸ'ın "namağŸlup" unvanına son verirken, kendisi de bu sezon ilk kez taraftarına 3 puan hediye etmişŸ oldu. BeşŸiktaşŸ maçı öncesi 4 puanla ligin 17. sırasında kendisine yer bulan Kayseri temsilcisi, 3-2'lik galibiyetin ardından 7 puanla 13. sıraya yükseldi.
- "Lider BeşŸiktaşŸ ile yapacağŸımız maçı çıkışŸ olarak görüyorduk"
Kulüp basın sözcüsü Kaan Savruk, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, lider BeşŸiktaşŸ'ı mağŸlup ederek, ligde uzun süren galibiyet hasretine son vermenin mutluluğŸunu yaşŸadıklarını söyledi.

BeşŸiktaşŸ'ı iyi bir mücadelenin ardından mağŸlup ettiklerini dile getiren Savruk, "Sezon başŸından beri iyi futbol oynuyor ancak bunu sonuca yansıtamıyorduk. ǖne geçtiğŸimiz maçları bile basit hatalar sonucunda kaybetmişŸtik. Hatta mağŸlup olduğŸumuz karşŸılaşŸmalarda bile takımımızın mücadelesinden memnunduk. Takımın üzerinde bir şŸanssızlık vardı. Lider BeşŸiktaşŸ ile yapacağŸımız maçı çıkışŸ olarak görüyorduk. Ona göre hazırlıklarımızı yapmışŸtık" diye konuşŸtu.
Galibiyette emeğŸi geçen başŸta teknik heyet ve futbolcular ve taraftarlar olmak üzere herkese teşŸekkür eden Savruk, şŸunları kaydetti:
"Takımımız maça iyi başŸladı ve oyunun kontrolünü eline aldı. İkinci yarıda öne geçtik daha sonra konsantrasyon eksikliğŸinden kalemizde iki gol gördük ve yenik duruma düşŸtük. Ancak taraftarımızın da büyük desteğŸiyle takımımız maçın son 4 dakikasında bulduğŸu iki golle karşŸılaşŸmadan galip ayrılarak destansı bir zafere imza attı. Yenilgisiz lig liderini yenmek bize nasip oldu. Ayrıca ligde uzun süredir kazanamıyorduk. Lider BeşŸiktaşŸ'ı güzel bir oyunun sonunda mağŸlup ederek, ligde uzun süren galibiyet hasretine son vermenin mutluluğŸunu yaşŸıyoruz. İnşŸallah takımımız bu galibiyetin moraliyle daha iyi noktalara gelecek."
Savruk, ayrıca dünkü maçta bazı BeşŸiktaşŸ taraftarlarının, Erciyessporlu futbolseverlerin bulunduğŸu tribünlerde maçı izlediğŸini ve siyah-beyazlı takımın attığŸı gollerden sonra aşŸırı sevinç gösterip ortamın gerilmesine neden olduklarını belirterek, her takım taraftarının kendilerine ayrılan tribünlerde maçları izlemeleri gerektiğŸini de sözlerine ekledi.
 

Kaynak: AA