Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdüründen Açıklama

Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, sportif faaliyetler ve yatarımlar hakkında bilgi verdi.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, katılımcıların sorularını yanıtlayarak, hem Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde yürütülen spor faaliyetleri hakkında bilgi hemde yatırımlardaki son durumunu paylaştı.

MİLLİ TAKIMA GİDEN SPORCUMUZ YOKTU
Milli takıma Kırşehir'den giden sporcunun olmadığını belirten Güneş, "Göreve geldiğimizde bu durumu öğrendik ve hemen çalışmalarımıza başladık. Antrenörlerimizde büyük gayretleri sonucunda, başarılı neticeler almaya başladık. Şuan Kırşehir’imizde 20 bine yaklaşan lisanslı sporcu sayısı, Faal 3 bin sporcu sayısı olan bir il durumuna geldik. Bu sayılar bizim ölçeğimizdeki diğer iller örnek gösterilen veriler. Bu sonuçları alınca bakanlığımızda yatırımları ona göre göndermekte. Yani sportif faaliyet ve başarı yatırım miktarlarını direkt olarak etkilemekte" dedi.

SPOR YATIRIMLARI
Spor alanında yapılan yatırımları anlatan İl Müdürü Güneş, "Merkezde tesisleşmeyi noktasında bir sıkıntımız kalmadı. Bazı tesislerimiz hakkında bilgi vermek istiyorum. Spor Salonu sayımızı 5 (Merkez-İlçe), Çim Yüzeyli Futbol Sahası 5 (Merkez-İlçe), sentetik Yüzeyli Futbol Sahası 4 (Merkez-İlçe), Mini Sentetik Yüzeyli Futbol Sahası 1(Merkez-İlçe), Tenis Kortu 1 (Merkez-İlçe),Gençlik Merkezi (Merkez-İlçe),Kamp Eğitim ve İzcilik Merkezi (Merkez-İlçe) bulunmakta.

Akçakent hariç tüm ilçemizde teşkilatlanmamızı tamamlamış durumdayız. Spor Salonu olmayan ilçemiz nerdeyse kalmadığı, yakında Akçakent ilçemize yapımına başlayacağız. Yeni Gençlik Merkezimizin ve Yüzme Havuzumuzun inşaatları devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA