Kadın hentbolunda ilk hedef Dünya Şampiyonası

A Milli Kadın Hentbol Takımı Teknik Direktörü Hikmet Vurgun, "Dünya Şampiyonası Avrupa elemelerindeki grubumuz denk takımların mücadelesine sahne olacak" dedi.

Vurgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Şampiyonası Avrupa elemeleri için İzmir'de yaptıkları kampın sezon başına denk gelmesine rağmen yoğun ve verimli geçtiğini söyledi.

Oyuncuların hazırlık döneminin ardından yaptıkların kampta çok ciddi bir sakatlık ve hastalık yaşamadıklarını kaydeden Vurgun, şöyle konuştu:

"İlerleyen haftalarda takımlar maç yaptıkça oyuncular daha iyi duruma gelecek. Aralık ayında Viyana'da Dünya Şampiyonası eleme grubu maçlarını oynayacağız. Ev sahibi Avusturya'nın yanı sıra İsrail ve Portekiz'le mücadele edeceğiz. Bu gruptan bir takım çıkacak. Grubumuz denk takımların mücadelesine sahne olacak. Herkesin eşit şansı var gibi gözüküyor. Avusturya ev sahibi olmasının avantajı ile mücadele edecek. Portekiz'i de yabana atmamak lazım. Daha önceki yıllarda zaman zaman yenildiğimiz, zaman zaman yendiğimiz bir ekip. Sonuçta dengeli bir grupta yer alacağız."

Vurgun, İzmir'de dün tamamladıkları kampın ardından Türkiye Ligi'nde üst üste 6-7 maçın oynanacağını, Avrupa kupalarında yer alacak 4-5 ekibin de mücadelelerini yapacaklarını belirtti.

Bu karşılaşmaların ardından kasım ayı sonuna doğru tekrar toplanacaklarını kaydeden Vurgun, "O süreçte 1-2 hazırlık maçı oynayıp 3 Aralık'ta Viyana'ya gideceğiz" dedi.

Vurgun, Bayanlar Süper Lig'de bazı takımların oluşumu ve devamlılığı açısından biraz sıkıntılı olduğunu belirterek, şuları kaydetti:

"Milli sporcuların takımları açısından sorun yok, onlar planlı ve programlı şekilde gidiyorlar. Tabii ki bazı kulüplerin özellikle finansal anlamındaki sıkıntıları oyuncuları ürkütüyor, sıkıntıya sevk ediyor. Lige baktığımızda 4-5 takımın iyi olduğunu, kendi hedefleri doğrultusunda ilerlediğini görüyoruz. Ligimizin kalitesi ortanın biraz üzerinde."