Meydanda Bilek Güreşi Yapıldı

Türkiye genelinde gerçekleştirilen ‘Amatör Spor Haftası’ kutlamaları kapsamında Adıyaman’da bilek güreşi müsabakaları düzenlendi.


Adıyaman’da yaklaşık 23 farklı branşında yapılacak sportif yarışma ve etkinlikler başladı.

Demokrasi Parkı içerisindeki meydanda düzenlenen bilek güreşi müsabakalarına sporcular kadar halkta ilgi gösterdi. Bileğine güvenen vatandaşlar özellikle de profesyonel sporcularla yaptığı müsabakalarda halk tezahüratlar yaparak destek verdiler.

Spor Genel Müdürlüğü tarafından 13-19 Ekim 2014 tarihleri arasında 81 ilde eş zamanlı yapılan ‘Amatör Spor Haftası’ etkinliklerinin Adıyaman’da dün başlayan Futbol müsabakalarıyla başladığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, “Halkın sporla buluşmasını sağlayarak onlara spor yapabilme imkanı sunuyoruz. Bugün Adıyaman’ın en işlek meydanlarında birinde bilek güreşi müsabakaları düzenledik. Ben özellikle vatandaşlarımızın ilgisini görünce çok memnun oldum. Kafasında şapkası ve şalvarıyla bileğine güvenerek sporcularımızla müsabaka yapan Hanifi Selçuk isimli amcamızı da kutluyorum. Gösterdiği medeni cesaretini gücüyle ispat etti. Kendisini kutluyorum. Ben tüm halkımızı ‘Amatör Spor Haftası’ etkinliklerine katılarak spor yapmaya davet ediyorum” dedi.

Düzenlenen Bilek Güreşi Müsabakalarının ardından dereceye giren sporculara madalyaları İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı tarafından takdim edilirken, müsabakalara katılan vatandaşlara da çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA