Mersin Mustangs, Bu Sezon Hedefe Ulaşmak İstiyor

Geçen sezon 1. Lig'e çıkma şansını son maçta kaçıran Türkiye Amerikan Futbolu 2. Ligi ekiplerinden İçel Mustangs, bu sezon işini şansa bırakmak istemiyor.

Geçen sezon, A Grubu'nun son maçında Ege Dolphins'e 22-14 yenilerek, Türkiye Amerikan Futbolu 1. Ligi'ne çıkma şansını kaybeden İçel ekibi, aynı şansızlığı bir daha yaşamamak için işi sıkı tutuyor.
İçel Mustangs, kasımda başlayacak sezonun hazırlıklarına, Nevin Yanıt Spor Kompleksi'nde, koç Efe Kırmızıer yönetiminde yaptığı antrenmanla başladı.

Antrenmanlar kıran kırana geçerken oyuncular, geçen sezondaki şanssızlığı yaşamamak için daha hırslı hazırlanıyor.
Koç Efe Kırmızıer, AA muhabirine, 5 yıl önce kurulan ekibin hızla geliştiğini ve Türkiye'nin en iyi imkanlarına sahip takımlarından biri haline geldiğini söyledi.

İçel'in geçen yıl futbolda İçel İdmanyurdu ile en üst lige çıkma sevinci yaşadığını aktaran Kırmızıer, Amerikan futbolunda da aynı başarıyı yakalama şansını son maçta kaybettiklerini hatırlattı.
Öncelikle 1. Lig'e çıkmayı hedeflediklerini ve buna ulaşacaklarına inandığını dile getiren Kırmızıer, şöyle konuştu:
"Türkiye'de çok köklü takımlar var, büyük bütçeleri olan yabancı oyuncuları bulunan 20 yıllık ekipler var. Biz, belli ekolü olan, sistemi oturmuş köklü bir takım heline gelmeyi hedefliyoruz. İdmanlara diğer takımlara göre erken başladık. Lige en hazır takımlardan biriyiz. İnşallah iyi başlangıç yapacağız. İçel'in bu sporda söz sahibi olduğunu göstermek istiyoruz."
İçel Mustangs'in kurucu oyuncularından Ozan Dağtekin de yeni sezonda işlerini şansa bırakmamak için daha fazla çalışmaları gerektiğini belirterek, idmanlarda bu bilinçle hareket ettiklerini vurguladı.
Takımda 35 oyuncu bulunduğunu ve bunlardan çoğunun 5 yıldır birlikte oynadığını aktaran Dağtekin, şunları kaydetti:
"Bu spora 1994 yılında üniversitede başladım. 38 yaşındayım ve severek devam ediyorum. Oyuncularımız, 18 ila 38 yaş aralığında. Ailemden sonra gelen en büyük aşkım, bu spor. İçerisinde çok şeyi barındırıyor. Sert ve sakatlanma riski yüksek bir spor olarak görünse de zeka, çeviklik ve taktiksel bilinci içinde barındırıyor. Türkiye'de de bu spora ilgi gittikçe artıyor."

Kaynak: AA