Kartal’da Hamleler Satranç Ustası Hayri Özbilen İçin

Kartal Belediyesi milli satranç sporcusu Hayri Özbilen anısına satranç turnuvası düzenledi.


Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen Hayri Özbilen Anma Satranç Turnuvası, Kartal Belediyesi Kent Konseyi Salonunda 96 sporcunun katılımıyla başladı.

16 Ekim 2013’de vefat eden Milli satranç sporcusu Hayri Özbilen anısına düzenlenen turnuvanın açılış törenine Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Kent Konseyi Başkanı İbrahim Yazıcı, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Hayri Özbilen’in eşi Ayla Özbilen, oğlu Önder Özbilen, torunları Sibel-Burak Özbilen, Kartal Belediye Spor Kulübü Başkanı Halil Şener, Kartal Belediye Spor Satranç Kulübü Kurucu Başkanı Esat Güngör, TSF Yönetim Kurulu Üyesi Arda Kılıç, İl Temsilcisi Rıza Öney, İl Temsilci Yardımcısı Hakan Özgür ve Kartal İlçe Temsilcisi Besim Baş katıldı.

Hayri Özbilen Anma Satranç Turnuvası, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ve davetlilerin açılış hamlesiyle başladı.

Kartal Belediyesi Hayri Özbilen Anma Satranç Turnuvası’nın açılışında konuşan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, “ Kartal Belediyesi, son yıllarda düzenlediği satranç turnuvalarıyla Kartal’da özellikle gençlerin satranç sporuna ilgi duyması ve satrancın yaygınlaşması adına önemli destek sağlamıştır. Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Altınok Öz’ün çabaları ve girişimleriyle satranç sporu ilçemizde önemli bir noktaya gelmiş durumdadır. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün, satranç sporuna gönül verenlere ayrı bir sevgisi var. Yoğun programı nedeniyle açılışa katılamayan Başkanımızın hepinize selamlarını iletiyorum. Geleceğin farklılaşmasında gerek spor, kültür ve sanatın gerekse bilginin önemli yeri vardır. Bu bağlamda Kartal Belediyesi olarak spor, kültür ve sanat üzerinde yoğunlaşan çalışmalarımız, verdiğimiz desteklerle genişleyerek devam ediyor. Bu turnuvaya katılan herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Satranca önem ve değer vermeden öte onunla adı özdeşleşen Hayri Özbilen’i de saygı ile anıyorum” dedi.

TSF Başkanı Gülkız Tulay da yaptığı konuşmada, Hayri Özbilen’in başarılarla dolu hayatını anlatarak, satranca çok şey katmış bir üstad olduğunu söyledi.

Özbilen’in satrancı çok sevdiğini Belirten Tulay, “ Hayri Özbilen’i rahmetle anıyoruz. Kartal’da bu turnuvanın düzenlenmesi çok önemli ve anlamlı. Kartal Belediyesi’nin satranca verdiği desteği ve önemi biliyoruz ancak buraya gelerek bu turnuvaya katılıp bizzat Sayın Belediye Başkanı Altınok Öz’e teşekkür etmek istedim. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.


Hayri Özbilen’in oğlu Önder Özbilen ise yaptığı konuşmada, “Aile olarak babamızın adına böyle güzel bir turnuva düzenlediği için başta Kartal Belediyesi’ne, Türkiye Satranç Federasyonu’na, İstanbul İl Temsilciliğine çok teşekkür ediyorum. Babamı kaybedeli 1 yıl oldu. Bu turnuva, babama verilebilecek en güzel hediye. Bu ortam bizleri çok mutlu etti. Katılan herkese çok teşekkür ediyor, tüm sporculara aile adına başarılar diliyorum” dedi.

Kartallı genç sporcular da Hayri Özbilen’in eşi Ayla Özbilen’e bir buket çiçek takdim ettiler. Açık Turnuva şeklinde yapılan, 6 ile 66 yaş aralığında 96 sporcunun katıldığı turnuva 7 gün sürecek. 13-19 Ekim tarihleri arasında 9 tur 90 dakika + 30 saniye eklemeli açık turnuva olarak gerçekleştirilen turnuvanın sonunda ise Federasyon ödülü olarak 3 bin TL., Özbilen Ailesi Ödülü bin TL, Kartal Belediyesi Ödülü Bayan, Genç ve 12 yaş kategorileri için kol saati verilecek. Ödül töreni, 19 Ekim Pazar günü saat 18.30’da yapılacak.

Kaynak: İHA