Eski Milli Futbolcular Mardin’de Gençlerle Buluştu

Eski milli futbolcular, ‘Futbolun Ustaları, Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor’ projesi kapsamında Mardin'de gençlerle bir araya geldi.


Mardin’e gelen eski milli futbolculardan Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Hasan Şaş, Hakan Ünsal, Ogün Temizkanoğlu, Ali Gültiken ve Semih Yuvakuran bir otelde düzenlenen söyleşide gençlerin sorularını yanıtladı. Tanju Çolak hazırladıkları projeyi 3 yıl önce tasarladığını, projeyi 3 ay önce Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a ilettiği zaman hemen hayata geçirilmesi konusunda talimat verdiğini söyledi.

İstanbul'dan buraya kucaklaşmak için geldiklerini belirten Çolak, “Futbolun dili, dini, ırkı yok” dedi.

Güneydoğu'dan bir takımın neden Süper Lig'de yer almadığı sorusuna Çolak, "Doğu ve Güneydoğu'nun bir takımının olmaması tabii ki bizleri ve sizleri üzüyor. Bir takımın olması keyif ve heyecan verecektir" cevabını verdi.

Daha sonra söz alan Hasan Şaş ise, “Herkes altyapıdan, eğitimden birçok şeyden bahsediyor. Ben gördüğümü söylerim. Şunu çok net iddia ediyorum; futbolcu kalitesi düşmüş bu ülkede. Maalesef futbolcu yetişmiyor artık. İşte bir Arda'mız var. İnşallah 30 Arda yakaladığımız zaman Türk futbolu belirli bir ivmeye geçer" diye konuştu.

Gençlerin sorularını yanıtlayan eski milli futbolcular renkli görüntüler oluşturdu.

Kaynak: İHA