Askerden Milli Takıma

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri E Grubu'nda İngiltere'ye 1-0 yenilen Estonya Milli Takımı'nda, sol bek oyuncuların sakat olması nedeniyle askerdeki Artur Pikk'in kadroya alındığı ortaya çıktı.

İngiltere'nin, Wayne Rooney'nin kaydettiği golle deplasmanda 1-0 mağlup ettiği Estonya Milli Takımı'nın kadrosundaki defans oyuncusu Artur Pikk, karşılaşmanın önüne geçti.
Sakatlıklar nedeniyle askerde olmasına rağmen kadroya dahil edilen 21 yaşındaki futbolcu, 90 dakika sahada kaldı. Pikk, karşılaşmanın sonunda askeri üniformasını giyip birliğine geri döndü.
Estonya'nın Postimees gazetesi, Rooney'e karşı mücadele eden ve maç biter bitmez kışlaya dönen Levadia Tallinn kulübünün oyuncusuna sayfalarında geniş yer verdi. İngiliz meslektaşlarının Pikk'in durumunu sorduklarını ve inanmakta zorluk çektiklerini belirtildiği haberde, durumun İngiltere'yi çok şaşırttığı ifade edildi.
Pikk'in 33. haftasında olan Estonya Ligi'nde bu hafta sonu şampiyonluğu belirleyecek olan Levadia-Flora maçı için de izin aldığı da öğrenildi.
Estonyalı futbol yorumcusu Aleksandr Altoras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerinde zorunlu askerlik süresinin 8 ay olduğunu belirterek, "Bizde askere gitmek şereftir. Aynı durum Pikk için de geçerli. Şu anda onun için askerlik futboldan daha önemli. Buna emin olabilirsiniz" diye konuştu.

Öte yandan İngiltere'ye karşı ilk resmi maçına çıkan Pikk'in performansı, Estonya futbol otoritelerince beğenildi. Fazla deneyimi olmamasına rağmen iyi bir oyun sergilediğine dikkat çekilen sol bekin, "Rooney'e nefes aldırmadığı" yorumları yapıldı.
Estonya taraftarları, sosyal medyada da konuşulan konuyla ilgili "Bizim asker, İngiliz yıldızlarına gol imkanı vermedi. Golü ancak frikikten buldular" değerlendirmelerinde bulundu,

Kaynak: AA