Beckham Ebola'ya Karşı Mücadele Kampanyasının Yüzü Oluyor

Aktif futbol kariyerini noktalayan David Beckham, binlerce kişŸinin hayatına mal olan Ebola salgınıyla mücadelede BirleşŸmişŸ Milletler LJocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) yeni kampanyasının yüzü oluyor.

İngiliz basınında yer alan habere göre, 39 yaşŸındaki Beckham, şŸu ana kadar 4 binden fazla kişŸinin hayatını kaybetmesine neden olan Ebola salgınının önlenmesi için temizliğŸin önemine dikkati çekecek.
Sierra Leone Futbol Federasyonu BaşŸkanı Isha Johansen, yaptığŸı açıklamada, Beckham'ın kampanyaya destek vermesinin kendileri için çok önemli olduğŸunu söyleyerek, "Sierra Leone'da futbol din gibidir. Tüm erkekler, kadınlar ve çocuklar İngiltere Premier Lig'den bir takımı ya da futbolcuyu destekler. LJoğŸu kişŸinin favori oyuncusu da David Beckham'dır" ifadelerini kullandı.
Beckham'ın UNICEF kampanyası çerçevesinde vereceğŸi mesajın tüm kıtada duyurulacağŸını kaydeden Johansen, mesajın salgına karşŸı farkındalığŸın artmasına yardımcı olacağŸını belirtti.

İngiltere Milli Takımı'nın unutulmaz isimlerinden Beckham, 2008 yılında Ebola salgınından en çok etkilenen yerlerden biri olan Sierra Leone'nin Makeni kentini ziyaret etmişŸti.
 

Kaynak: AA