Ampute Futbol Takımı Galibiyeti Kaçırdı

Gaziantep’i Süper Ligde temsil eden tek takım olan Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Ampute futbol takımı, Ankara Yeni Mahalle Belediyesi Engelliler Gençlik Spor ile 0-0 berabere kaldı.


Şahinbey Stadı'nda oynanan maçtan önce kulüp başkanları tarafından hakemlere ve rakip takım kaptanlarına çiçek takdimi yapılarak fair-play mesajı verildi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Ampute futbol takımı rakip takım karşısında etkili bir futbol oynayarak rakip takım karşısında birçok pozisyon buldu. Bu pozisyonları gole çeviremeyen Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Ampute futbol takımı, sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı.

Müsabaka sonrası oynanan oyundan memnun kalan Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel, "Biz maça başlamadan önce dostluk kazansın demiştik. Şahinbey Belediyesi Kulübü ve Şahinbey Belediyesi olarak sporun fair-play çerçevesi içerisinde geçmesini istiyoruz. Misafir takım çok güçlü ve Süper Ligde son 5 sezonu şampiyon olarak tamamladı. Ama şimdi görüldü ki Şahinbey Belediye Spor çok ciddi bir ekip hazırladı. İnşallah bu ekip hep ileriye doğru gidecektir. Başkanımız da bu noktada görüşlerini beyan ediyor ve takımın hep ilerlemesini istiyor. Bu çerçevede daha çok gayret edeceğiz. Bugün çok ciddi maç oynandı. Tüm futbolcuları canı gönülden tebrik ediyorum. Şahinbey Belediye Spor ligde kalıcı olmanın yanında zirveyi zorlayan bir takım olmayı da hedefliyor. Ayrıca insanımızın kötü alışkanlıklardan kurtulup ahlaklı ve sporcu bir kimliğe sahip olabilmesi için sadece üst liglerdeki takım futbolcularına değil tabandaki futbolculara da destek oluyoruz. Şahinbey’de her aileden en az bir kişinin mutlaka Şahinbey Belediye Spor Kulübünün lisanslı sporcusu olması yönünde adımlar attık. Buna çok ciddi destek veren Sayın Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bu konuda desteğini bizlerden esirgemiyor. Spor tesisleri ve sportif faaliyetlerde de en öndeyiz. Haftaya Şahinbey Belediye voleybol takımımızın maçı var. Onlara ve tüm sporculara da başarılar diliyorum" açıklamalarında bulundu
Şahinbey Stadı’nda maçı izleyen Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın ise, "Başta Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu olmak üzere, Belediye Başkan Vekili ve Belediye Spor Kulübümüzün bütün çalışanlarını yürekten kutluyorum. Gerçekten sporun zorunu seçmişler. Zoru başarmanın gayreti var burada. Şahinbey’e kısa süre önce gelmeme rağmen büyük işlerin ve ilklerin yaşandığı bir ilçeye geldiğimi gördüm. Büyük başarılara imza atan bu kadroya uyum sağlayarak hep birlikte el ele vererek sporda, eğitimde, sanatta, sağlıkta ve diğer alanlarda Türkiye’nin en büyük ilçesi olmasına yaraşan bir başarıyı yakalayacağımıza inanıyoruz. Sağlıklı nesiller yetiştirmenin yolu buradan geçiyor. Engelli kardeşlerimizin çok yoğun ve büyük mücadelesini zevkle izledik. İlk defa bu türde bir maç izledim ve onlara yeterli alanı açıp yardımcı olursak büyük işler yapabileceklerini gördüm. Böyle bir alanda çalışan ve gayret sarf edip kendilerine hedef bırakan başta Sayın Belediye Başkanımız, Belediye Başkan Vekilimiz ve spor kulübü çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA