Voleybol Açıklaması

Erkekler Voleybol 1. Ligi ekiplerinden İnegöl Belediyespor'da antrenör Ali Bahadır Aksoy, hazırlık maçında İran ekibi Matin Varamin'i 3-2 yendikleri maça ilişkin, "İran şampiyonunu yenmemiz önemli bir olay ama yine de zaman zaman blok defansta tam sistem oturtamadık ama yavaş yavaş ilerliyoruz" dedi.

Maçın ardından açıklama yapan Aksoy, hazırlık maçında karşılaştıkları Matin Varamin takımının İran şampiyonu ve Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın Asya temsilcisi olduğunu söyledi.

Güçlü bir ekip karşısında galip geldikleri için mutlu olduğunu ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:
"Lig için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Şu anda yaptığımız maç ciddi bir maçtı. Kendi sahamızda güzel bir oyunla galip geldik. İran şampiyonunu yenmemiz önemli bir olay ama yine de zaman zaman blok defansta tam sistem oturtamadık ama yavaş yavaş ilerliyoruz. Her gün üzerine koyarak devam ediyoruz. Önümüzdeki hafta ligin ilk maçı var, o maç için hazırlıklarımız, son rötuşlarımız devam ediyor. İyi top oynuyoruz, iyi yoldayız."
Maçın çok çekişmeli geçtiğine değinen Matin Varamin Antrenörü Behrooz Ataeı ise "İki takımda kazanmak için oynadı, tüm mücadelelerini sahaya verdi. Kazanan karşı taraf oldu. Eşit ve güzel bir maçtı. İran ligi çok zor bir lig. İran'da şampiyon olmak için tüm çabamızı sarf ediyoruz. Dünya şampiyonasına gitmeyi hedefliyoruz. Bu maçta bizim için çok iyi oldu" diye konuştu.

Ataeı, Türkiye liginin iyi bir lig olduğunu kaydederek, "Kendi oyuncularıma da Türkiye liginin ne kadar iyi olduğunu anlattım. Türkiye'deki yabancı oyuncular üst seviye oyuncular. Maça tüm performanslarını yansıtıyorlar. Türkiye ligi, dünyadaki en iyi liglerden bir tanesi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA