'Tekvando Ligi' Geliyor

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, gelecek yıldan itibaren kulüpler arası lig uygulamasına geçmeyi planladıklarını söyledi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de en fazla lisanslı sporcuya sahip branş olan tekvandonun, son dönemlerde elde edilen başarılarla ülkenin gururu haline geldiğini anlattı.
Bu branşın gelişimi için yoğun çalışma içinde bulunduklarını dile getiren Şahin, "Özellikle son 10 yılda Türkiye'de tekvandoda büyük bir atılım gerçekleşti. Bu da sonuçlara yansıdı ve sporcularımız önemli başarılar elde etti. Türkiye, şu an tekvandoda dünyadaki en başarılı ülkelerden biri. Bu başarıyı sürdürme konusunda ne gerekiyorsa yapıyoruz" ifadesini kullandı.
Şahin, özellikle son yıllarda altyapıya büyük önem verdiklerini ve bunun karşılığını aldıklarını belirterek, bundan dolayı geleceğe umutla baktıklarını vurguladı.
Son olarak 2012 yılında Londra'da yapılan olimpiyatlarda, Servet Tazegül ve Nur Tatar'ın aldığı sonuçların Türkiye'ye büyük gurur yaşattığını ifade eden Şahin, 2016 ve 2020 olimpiyatlarında yeni sporcuların da katılımıyla daha fazla madalya alacaklarına inandığını belirtti.

- Tekvandoda lig hazırlığı
Tekvandoda sporcuların çok fazla müsabakaya çıkarak tecrübe kazanabildiğini vurgulayan Şahin, bundan dolayı farklı bir projeyi kısa sürede hayata geçireceklerini dile getirdi.
Yönetim kurulu olarak il temsilcilikleri aracılığıyla yapılan bölgeler arası lig müsabakalarını desteklediklerini ancak bunu daha farklı bir şekilde geliştirmek istediklerini kaydeden Şahin, "Yakın bir zamanda kulüpler arası lig uygulamasına geçmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki yıl başlamayı hedeflediğimiz ligi sadece büyükler kategorisinde değil, gençler ve yıldızlar bazında da düşünüyoruz" dedi.

- Futbol öncelikli spor kulüplerine çağrı
Metin Şahin, tekvandoya Türkiye'de özellikle belediyelerin önem verdiğine değindi.
Tekvandoya değer veren, katkı sağlayan çok iyi kulüpler bulunduğunu aktaran Şahin, "Hazırlığını yaptığımız kulüpler arası lig projesi öncesi Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Bursaspor başta olmak üzere tüm futbol öncelikli spor kulüplerimizin de tekvandoya ilgi göstermelerini bekliyoruz. Bu kulüplerimiz de başarılı veya başarıya ulaşabilecek sporcularımızı bünyelerinde istihdam edebilir" diye konuştu.

Başarılar elde ederken en büyük desteği Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğünden aldıklarına dikkati çeken Şahin, bundan büyük mutluluk duyduklarını bildirdi.
Şahin, sportif başarının yanı sıra kurumsallığa da büyük önem verdiğini ifade ederek, bu doğrultuda da yoğun çaba harcadıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA