Patronlar, Alaçatı'da 'rastgele'Dedi

Çeşme Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 8. Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası'nda iş dünyasının önde gelen isimleri sabah saatlerinde 'rastgele' dedi.


Çeşme Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl 8. kez gerçekleştirilen Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası'nın üçüncü günü amatör balıkçıların balık avı, sabahın ilk saatlerinde başladı.

Kısa sürede Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise üç büyük balıkçılık turnuvasından biri olma başarısını gösteren turnuvaya geçen yıl rekor kırılarak 70 tekneyle 300 yarışmacı katılmıştı. Bu sene ise geçen yılın rekorunun da kırıldığı yarışmada, 76 tekne ile 330 amatör balıkçı mücadele ediyor.

ULUSLARARASI SULARDA AVLANDILAR
Berent Akdemir, Gökhan Çarmıklı, Mahmut Özgener, İskender Atakan, İstemi Gürel, Rıza Işık, Turgut Konukoğlu'nun yanı sıra iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren Alaçatı Balıkçılık Turnuvası'nda yarışmacılar hem birbirleri, hem Ege Denizi'nin dalgaları hem de yakalamaya çalıştıkları balıklarla zor bir mücadele verdi. Türkiye ve Yunanistan karasularının altışar mil açığında uluslararası sularda gerçekleşen şampiyonanın galibi bir gün sonra düzenlenecek yarışlar ve ardından gerçekleştirilecek ödül töreniyle belli olacak.

HER YIL BÜYÜYOR
Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası'nda katılan tekne ve yarışmacı sayısının her yıl artış gösterdiği bilgisini veren Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, turnuvada sadece Türkiye'den değil aralarında İtalya ve Yunanistan'ın da olduğu birçok ülkeden yarışmacının kayıt yaptırdığını söyledi.

Şampiyonanın Kurban Bayramı tatilinin bitimiyle sakinleşen Çeşme sokaklarını tekrar hareketlendirdiğini söyleyen Başkan Dalgıç, "Balık avı, esnaf ve otel işletmelerine bayramı tekrar getirdi" dedi

Kaynak: İHA