Milli Maçın Ardından

Çek Cumhuriyeti Teknik direktörü Pavel Vrba, Türkiye'yi 2-1 yendikleri 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri A Grubu'ndaki mücadeleyle ilgili, "Deplasmanda aldığımız bu skor, bizim için büyük avantaj" dedi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçın ardından düzenlenen toplantıda karşılaşmayı değerlendiren Vrba, sonuçtan çok memnun olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:
"Özellikle ilk yarıda son derece şanslı olduğumuzu söyleyebiliriz. Rakibe çok pozisyon verdik, organize olamadık. İlk yarıda birden fazla gol yememiş olmamızdan dolayı kesinlikle çok şanslıyız. Ancak ikinci yarıda daha organizeydik. Daha iyi paslar atmaya, daha iyi hücumlar bulmaya başladık. İkinci yarıda final paslarında 3. bölgede yaptığımız hatalar olmasaydı, maçı çok daha erken bitirebilirdik. Takım olarak 3. ve 4. golü bulma imkanımız vardı. Deplasmanda bu skor bizim için büyük bir avantaj."
Grubun favorisinin Hollanda olduğunu kaydeden Vrba, Türkiye'nin güçlü bir takımı olduğunu ve ilerleyen maçlarda ayağa kalkmasını bileceğini ifade ederek, ay-yıldızlı ekibin gruptan çıkma şansının yüzde 50 olduğunu söyledi.

Vrba, A Grubu'nda kendilerinin yanı sıra Türkiye ve İzlanda'nın ikincilik iddiası bulunduğunu aktardı.
Sivok'u, Beşiktaş'ta forma giymeye başlamasından dolayı milli takıma aldığını belirten Vrba, "Hem milli takım tecrübesi hem oyun tecrübesi hem de Türkiye tecrübesi daha iyi olduğu için onu kullanmaya karar verdim. Kadlec ile beraber performanslarından özellikle ikinci yarıda mutluyum" diye konuştu.


Kaynak: AA