Derelioğlu Açıklaması

Eski milli futbolcu Oktay Derelioğlu, lise öğrencileriyle bir araya gelerek, futbol gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşi, Bağcılar Yunus Emre Ticaret Meslek Lisesinde gerçekleşti. Sunuculuğunu spor spikeri Yasin Dallı’nın gerçekleştirdiği söyleşiye, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı da katıldı.

“ERSUN YANAL’IN TAKIMLARI İKİNCİ YARI DÜŞÜŞE GEÇİYOR”
Söyleşide konuşan eski milli futbolcu Oktay Derelioğlu, Fenerbahçe’de sağlam bir yapının oluşup oluşmadığını zamanın göstereceğini belirterek, “Türk futbolunda sağlam yapı var mı yok mu, bunu bilmiyoruz. Türkiye'de her şey saman alevi gibi yapılıyor. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe üzerine denklemler kuruluyor. Bunun son derece yanlış olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe’nin ikinci yarı performansına gelince, Ersun Yanal’ın takımları ikinci yarılarda düşüş gösteriyor. Ama ben bu dönemde böyle olacağını düşünmüyorum” dedi.

“GALATASARAY’DA MUHALEFET ORTAYA ÇIKABİLİR”
Galatasaray’la ilgili değerlendirme yapan Derelioğlu, sarı-kırmızılı takımın kötü sonuçlar alması halinde Ünal Aysal döneminin bitebileceğini vurgulayarak, “Ünal Aysal, Mancini’yi getirerek bir hamle yaptı. Bu hamlenin sonucunda da belirli maçlarda kötü gitti ama ikinci yarıda iyi neticelendiğini göreceğiz. Galatasaray’da, performans alınamazsa muhalefet tekrar ortaya çıkar ve Ünal Aysal yönetimi devrilmeye çalışılır” şeklinde konuştu.

“BEŞİKTAŞ KENDİSİNİ KÜÇÜLTTÜ”
Derelioğlu, Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarına gidememesinin Beşiktaş’a yol açacağını ifade ederek, “Beşiktaş’ın böyle bir avantajı var. Beşiktaş’ın küçülmeye gittiği kelimesini duyurduğunuz an, size bakış açısı her zaman değişir. Aziz Yıldırım ne yapıyor? Aziz Yıldırım çıkıyor ve diyor ki, ‘Biz zengin kulübüz. Ben 1 milyon üye yaparım, benim para sorunum yok. Kötü olsa bile ben çok iyiyim.’ Bu bir pazarlama taktiğidir. Bu bir yansımadır. Beşiktaş ‘feda’ kelimesiyle kendisini küçülttü” diye konuştu.

Kaynak: İHA