Burhaniye, Satranç Müsabakalarına Ev Sahipliği Yaptı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, Satranç da Okullar İlçe Birinciliğine ev sahipliği yaptı.


Ahmet Akın Kültür Merkezi’nde 2 gün devam eden karşılaşmalarda büyük heyecan yaşandı. Karşılaşmalarda, gençler kategorisinde birinciliği Burhaniye Celal Toraman Anadolu Lisesinden Alper Erdil kazanırken Yıldızlarda Nadir Tolun Orta Okulundan Alp Tuna, Küçüklerde de Ayvalık Mehmet Akif Ersoy Orta Okulundan Alimert Özsoy rakiplerini geride bırakarak Burhaniye Grubunun lideri oldu.

Okul sporlarında bu yıl bir ilk yaşandı. Daha önce sadece İl birinciliği yapılan satranç branşında bu yıl Balıkesir’de üç grupta ilçe birincilikleri düzenlendi.

Bandırma, Burhaniye ve Balıkesir Merkez olarak üç grupta oynanmasına karar verilen satranç branşında, 2-3 Ocak tarihlerinde Bandırma grup karşılaşmaları gerçekleştirildi.

6-7 Ocak tarihlerinde Burhaniye karşılaşmaları tamamlandı. 9-10 Ocak tarihlerinde de Balıkesir Merkez grubunda karşılaşmalar yapılacak. Bu üç grup tamamlandıktan sonra, gruplardaki katılıma göre Balıkesir İl Birinciliği 16 -17 Ocak tarihlerinde Balıkesir Karizma Spor tesislerinde yapılacak final ile tamamlanacak.

Burhaniye grubunda, Ahmet Akın Kültür Merkezinde, Burhaniye, Edremit, Ayvalık, Havran ve Gömeç ilçelerinden gelen okullu satranç sporcuları karşılaştı. Karşılaşmalara, Gençlerde 43, Yıldızlarda 35, Küçüklerde ise 31 olmak üzere toplam 109 okullu sporcu katıldı.

Kaynak: İHA