Asü Basketbol Takımı Gaziantep Üniversitesi'ni 72-51 Yendi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Erkek Basketbol Takımı, ÜNİLİG İkinci Tur ikinci hafta maçında konuk ettiği Gaziantep Üniversitesi’ni 72-51 mağlup etti.


Ligde ilk tur maçlarının tamamını kazanan ve yenilgisiz olarak ikinci tura başlayan ASÜ ekibi, Rıza Kayaalp Spor Salonu’nda Gaziantep Üniversitesi’ni konuk etti. Maçın ilk dakikalarında dengeli bir müsabaka ortaya konulurken, her iki takımın oyuncuları karşılıklı sayı üretti. İlk periyodun ardından maça ağırlığını koymaya başlayan ASÜ takımı, pota altında iyi mücadele etti ve devreyi 36-24 önde kapadı. Üçüncü periyoda hızlı başlayan, iyi savunma yapan ve etkili hücumlarla ardı ardına sayı üreten ASÜ’lü sporcular, ribauntlardaki üstünlüğü elden bırakmadı ve mücadeleyi 72-51 kazandı.

ÜNİLİG’te N Grubunda mücadele eden Aksaray Üniversitesi’nin rakipleri şöyle: İstanbul Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi ve Bitlis Eren Üniversitesi. ASÜ, ikinci turun ilk haftasında 19 Mayıs Üniversitesi’ne konuk olmuş ve maçtan 38-64 galip ayrılmıştı. ASÜ ekibi iki maçta rakip potaya 136 sayı atarken, potasında 89 sayı gördü.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, basketbol takımının son derece başarılı olduğunu ve önemli galibiyetler elde ettiğini söyleyerek, “İlk turda takımımız oynadığı 6 maçın tamamını kazanmıştı. Galibiyet serisi ikinci turda da devam ediyor. Tüm sporcularımızı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca, takımımızı çalıştıran değerli hocalarımıza da emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA