Düzce'de Atletizm Kors Seçmeleri

Düzce'de Okullararası Atletizm Kros İl Seçmeleri gençler ve yıldızlar kategorisinde 150 sporcunun katılımıyla yapıldı.

Şıralık Spor Tesislerinde gerçekleştirilen seçmelerde yıldız kızlar müsabakalarına 10 okuldan 40 sporcu katılırken, birinciliği Eskimengencik Ortaokulu, ikinciliği ise Kanuni Ortaokulu kazandı. Yıldız kızlar 2 bin metre ferdi yarışmada ise Ebru Yılmaz birinci olurken, Esra Yılmaz ikinci, Özlem Delice ise üçüncü oldu.
10 okul ve 41 sporcunun katıldığı Yıldız erkekler kategorisinde Kanuni Ortaokulu birinci, Eskimengencik Ortaokulu ikinci, Düzce 75.Yıl Ortaokulu üçüncü Sancaklar Ortaokulu dördünü olarak yarışmaları tamamladı. Yıldız erkek 3 bin metre ferdi müsabakalarda ise birinci B.Nuri Koç olurken, ikinci Tolgahan Nurten, üçüncü Mahir Enes Çelik oldu.
6 okuldan 25 sprcunun mücadele ettiği genç kızlar müsabakalarında Kız Meslek Lisesi birinci olurken, Cumayeri Ç.P.L ikinci, Gümüşova İ.H.L üçüncü ve Yavuz Selim Ticaret Meslek Lisesi ise dördüncü oldu. Genç kız 3 bin metre ferdi müsabakalarda Birnur Yeşilyurt birinci, Bersu Kurubaş ikinci ve Meryem Korkmaz üçüncü olarak kürsüye çıktı.
Genç erkekler kategorisindeki mücadele ise 11 okul 46 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilirken, yarışlar sonunda Çilimli ÇPL. ilk sırayı aldı. Yavuz Selim Ticaret Lisesinin ikinci olduğu yarışlarda Düzce İmam Hatip Lisesi üçüncü, Gümüşova İ.H.L ise dördüncü sırayı aldı. Genç erkek 5 bin metre ferdi yarışlarda Eray Ak, Ekrem Mercan, Hasan Yılmaz ilk üçe girerek madalya almaya hak kazandı.

Kaynak: AA