Torku Konyaspor, İkinci Yarı Hazırlıklarına Başladı

Torku Konyaspor, ikinci yarı hazırlıklarına bugün başladı.

Yeşil-beyazlı takımın teknik direktörü Mesut Bakkal, antrenman öncesi İHA’ya yaptığı açıklamada Türk futbolunda ekonomik şartların düzeltilmesi gerektiğini dile getirdi.

BAKKAL: “HAZIR BİR TAKIM TESLİM ALDIM”
Antalya Serik’in Belek Beldesi’nde ikinci devre hazırlıklarına başlayan Torku Konyaspor, bugün ilk antrenmanını gerçekleştirdi. Yeşil-beyazlı takımın teknik direktörü Mesut Bakkal, takımın başına ligin ilk devresinin son 2 maçında geldiğini vurgulayarak, “Çok fazla bir şey olmasa bile hazır bir takım teslim aldım. Uğur Tütüneker hocaya teşekkür ediyorum. Hem disiplinli hem de çok kaliteli bir takım bırakmış. Geldik ve Kayseri’den 1 puan aldık. Ardından Eskişehir’e karşı iyi bir galibiyet elde ettik. Ligin ilk devresini 20 puanla bitirmek bizim için önemliydi. Bu puan bizim ayaklarımızı yere daha sağlam basmamızı sağlayacak. Takımdan memnunum. 1-2 tane transferimiz var. İkinci yarıdaki hedeflerimiz bu puanların üzerine çıkmak. Konyaspor’un marka değerini artırmak istiyoruz” dedi.

Türkiye’ye futbol anlamında iyi eğitimcilerin lazım olduğunu belirten, Torku Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, “Ekonomik şartlar düzeltilmeli. Türk futbolunda, yukarı ile aşağı arasında dağlar kadar fark var. Ekonomik şartları düzeltip, geçim sıkıntısını çözmeliyiz. Yani, bir hocanın hem öğretmesi hem de başarılı olması çok zor diye düşünüyorum” diye konuştu.

ERDAL: “İLK YARIDA HEDEFLEDİĞİMİZ PUANA ULAŞTIK”
Torku Konyaspor’un kaptanı Erdal Kılıçarslan, ilk yarıda hedefledikleri puana ulaştıklarını belirterek, “Kazandığımız puanlar için mutluyuz. İkinci yarının daha zor geçeceğini biliyoruz. O yüzden bugünden itibaren iyi bir çalışma yapacağız. İkinci yarıya hazırlıklı başlayacağız inşallah. İkinci yarının sonunda üst sıralarla olmamız gerek. Konyaspor’u layık olduğu yerlere taşımak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

SELİM AY: “HER MAÇTA YENİ BİR TECRÜBE SAHİBİ OLUYORUM”
Yeşil-beyazlı takımın genç futbolcusu Selim Ay, bu sene Spor Toto Süper Lig’de ilk kez oynadığını hatırlatarak, “Hemen hemen bütün maçlarda oynadım. Sadece bir maçta oynamadım. Benim açımdan gerçekten çok güzel geçiyor. Her maçta yeni bir tecrübe sahibi oluyorum. Takımda ki ağabeylerim de gerçekten çok destek oluyorlar. Takım olarak da ilk yarıda hedeflediğimiz puanı aldık. İkinci yarıda bunu aynı şekilde devam ettirip üst sıralarda olup, ligi bitireceğiz” şeklinde konuştu.

Ay, milli takımda oynamanın bütün genç futbolcuların hayali olduğuna değinerek, “Milli takımdan şans gelmesini bekliyorum. Gerçekten inanmış durumdayım tamamen. Allah’ın izniyle bu sene olacağına inanıyorum. Dediğim gibi ben hazırım ve her genç gibi, A Milli Takım forması giymek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA