Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi

Edirnespor Kadın Basketbol Kulübü'nün Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi'ndeki grup liderliğini sürdürdüğü bildirildi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, takımın Sakarya'dan 54 farkla kente döndüğü belirtildi.
Takımın deplasmanda oynanan Sakarya Üniversitesi maçında güzel bir oyun sergilediği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Edirnespor namağlup unvanını devam ettiriyor. Sakarya karşılaşmasında baştan sona maça ağırlığını koyan ve oyunun kontrolünü elinde tutan Edirnespor maçın ilk yarısını 48-28 önde kapadı. Edirnespor'da Gamze Zeren 35, Seda Güçlü 15 sayı ile oynarken, Oya Salter 12 sayı 11 asist ile double double yaptı. Öte yandan, hafta içi antrenmanlarda düz koşulara başlayan İrem Tulgar maçta süre almadı. Edirnespor rakibine karşı yüzde 63,6 iki sayı yüzde 42,9 üç sayı, 30 ribaunt, 37 asist, 34 top çalma oranlarıyla oynadı. Maçın ilk periyotu Edirnespor'un 28-15 üstünlüğünde sona ererken ikinci periyotta da Edirnespor'un 20-13 üstünlüğünde tamamlandı. Maçın üçüncü periyotunda Edirnespor adeta rakibine potayı göstermedi ve bu periyotta 30-8 Edirnespor lehine sonuçlandı. Son periyotta da üstün olan taraf 30-18 skorla Edirnespor oldu."
Edirnespor Kadın Basketbol Kulübü'nün bir sonraki maçını 12 Ocak Pazar günü Edirne'de İzmir Edaspor ile oynayacağı belirtildi.

Kaynak: AA