ManU Mert'i böyle keşfetti!

Manchester United'ın, transfer gündemine aldığı Mert Günok'u scout programlarıyla takip ederek listesine aldığı ortaya çıktı.

Fenerbahçe’nİn genç kalecisi Mert Günok’a Manchester United’ın talip olduğu haberi gündeme oturdu. İngiliz basını, teknik direktör David Moyes’un 1,5 milyon poundu (5 milyon 300 bin lira) gözden çıkardığını belirtti.

Fakat 24 yaşındaki file bekçisi Sarı-Lacivertli takımda genel olarak yedek soyunuyor. Bu, oyuncu izlemesi ve genç yetenek avcılığıyla ünlü Manchester United’ın transfere nasıl karar verdiği sorularını akıllara getirdi. İngiliz ekibi, sezonun ilk yarısında sadece 4 maçta kaleyi koruyan Mert’i internetten takip ediyor.

Bu konudaki ünlü internet oluşumları wyscout.com ve scout7.com’dan faydalanan United, buradan Mert’in tüm kariyer bilgilerini görüntüleyebiliyor. Oyuncunun görüntülerini izleyip, analizlerine de ulaşıyor. Yani Mert’i incelemek için Fenerbahçe’de sürekli olarak maçlara çıkmasına ihtiyaç duyulmuyor.

Başarılı file bekçisinin Fenerbahçe ile 30 Haziran 2015’e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Bu se­zon lig ve ku­pa maç­la­rı da­hil Sa­rı-La­ci­vert­li ta­kı­mın ka­le­si­ni 4 kez ko­ru­yan Mert Gü­nok, 1065 da­ki­ka sa­ha­da kal­dı. Oy­na­dı­ğı sü­re­de be­ğe­ni top­la­yan Mert’in talipleri ar­tı­yor.