İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Şampiyonluğa İnanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Çağatay Kalkancı, ilk yarısını lider bitirdikleri PTT 1. Lig'i şampiyon tamamlayarak yeniden Spor Toto Süper Lig'e çıkmak istediklerini söyledi.

AA muhabirine sezonun ilk yarısını değerlendiren Kalkancı, PTT 1. Lig'in ilk yarısını lider bitirmelerinin güzel olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Uzun maratonun daha yarısını geçtik. Diğer yarısında da performansımızı düşürmeden sonunu yakalamayı düşünüyoruz. Başlangıçta Süper Lig hedefini koymuştuk. Çalışmalarımıza bu doğrultuda devam ediyoruz. Takım olma hüviyetine kavuştuk. Bu bizi mutlu ediyor. Ufak tefek takviyeyle de hedefimiz olan şampiyonluğa ulaşmayı planlıyoruz. Bu lig, çok zorlu mücadelelerin olduğu, farklı dinamikleri bulunan bir lig. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Oyuncu arkadaşlarımız da bulunun farkında. Sonunu güzel getireceğimize inanıyoruz."
PTT 1. Lig'de şampiyonluğun favorisi olduklarını savunan Çağatay Kalkancı, "Ligde çok iyi takımlar var. Bunu görüyoruz. Şampiyonluk için uğraşan aday sayısı çok fazla. Biz de bunlardan bir tanesiyiz. En iddialılardan birisi olduğumuzu söylemekten geri durmamamız gerek. Kadro kalitesi, kulüp yapısı olarak da bu böyle" şeklinde konuştu.


- "Takviye yapmayı planlıyoruz"

Devre arası transfer dönemi için birkaç futbolcuyla görüştüklerini aktaran Çağatay Kalkancı, "Şu anda kesinleşen bir durum yok. Orta sahaya yönelik bir-iki oyuncuyla görüşüyoruz" diye konuştu.

Başkan Kalkancı, ligin ikinci yarısında kendileri zor bir sürecin beklediğini anlatarak, "İlk yarıyı lider bitirdik ama daha zorlu bir ikinci devre bizi bekliyor. İkinci yarıda ayakta kalabilmek için kadro zenginliği önemli noktalardan bir tanesi. Bunu sağlamak için yönetim kurulu olarak, teknik direktörümüzün istediği yerlere takviye yapmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Sezon sonunda Süper Lig'e çıkmaları durumunda hak eden futbolcularla yola devam edeceklerini vurgulayan Kalkancı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Oyuncu arkadaşlarıma her zaman Süper Lig'e çıkacağımızı söyledim. O zaman, bu takımda olmayı hak edenler bizimle devam edecek. Her oyuncumuzu, sonrasında Süper Lig'de devam edebilecek düşüncesiyle kadroya katıyoruz. Bunu hak etmesine bağlı. Hak ettiğini düşündüğümüz, gönülden oynayan arkadaşlarımızla devam edeceğiz. Bu da onlar için ayrı bir motivasyon oluyor. Sadece bu ligi kurtarma amaçlı değil, uzun vadeli planlar yapıyoruz."

- "Süper Lig'den 'Biz geliriz' diyen futbolcular var"

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün futbol camiasında iyi bir imajı olduğunu dile getiren başkan Kalkancı, Süper Lig takımlarında forma giyen futbolcuların lacivert-turunculu takımda oynamak istediğini kendilerine ilettiğini vurguladı.
Oyun sistemlerine uyan futbolcuları transfer etmek istediklerini kaydeden Kalkancı, şöyle konuştu:
"Sistemimize uyan ve işimizi görecek oyuncular istiyoruz. Bu, Süper Lig'den veya 1. Lig'den olabilir. Kulübün imajı futbol camiasında çok iyi. Hem İstanbul'da olmamız hem de kulübün yapısı nedeniyle birçok futbolcu bizi tercih ediyor. Süper Lig'den takımımızda oynayabileceklerini ileten ve 'Biz geliriz' diyen futbolcular var. Takım olarak çok iyi bir durumdayız. Sadece kadro zenginliğini sağlamak için destek olabileceğini düşündüğümüz oyuncuları kadromuza katmayı istiyoruz. Bu oyuncuların özellikle ilk 11 futbolcusu olmasına gerek yok."

- "Hakem performanslarının artmasını bekliyoruz"

Çağatay Kalkancı, ligin ikinci yarısında önemli mücadelelerin yapılacağına vurgu yaparak, hakemlerin de performanslarını artırması gerektiğinin altını çizgi.
Hakemlerin kötü niyetli olduğuna inanmadığını belirten Kalkancı, "Hakem performanslarının artmasını bekliyoruz. Kötü niyetli bir hakemin olduğuna inanmıyorum ama kendilerinden daha iyi performans göstermelerini istiyoruz. Daha zorlu, mücadeleci takımların birbiriyle karşılaşacağı bir lig olacak. Bunu söylemekte yarar var" diye konuştu.


- "Başakşehir'de 18 bin kişilik yeni stadımız yapılıyor"

Başakşehir'de yapımı süren yeni statlarının da açılmasıyla Süper Lig'e çıkan bir takım olma hedefinden bahseden başkan Kalkancı, sözlerini şöyle tamamladı:
"Başakşehir'de 18 bin kişilik yeni stadımız yapılıyor. İnşallah açılışını Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla yapacağız. Yeni stadıyla birlikte Süper Lig'de çıkmış bir takım hedefliyoruz. Çalışmalar tamamlanmak üzere. Onun da ayrı bir keyfini yaşıyoruz. Değişik ve güzel bir camia olarak 'Süper Lig bizi beklesin' diyorum."

Kaynak: AA