Garanti Bankası Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi

Garanti Bankası Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'nde, Şanlıurfa Engelliler Basketbol takımı, konuk ettiği Adana Engelliler Kulübü'nü 80-36 mağlup etti.

Şanlıurfa Spor Salonu'ndaki maça hızlı başlayan ev sahibi ekip, ilk periyodu 27-14 önde tamamladı. Üstünlüğünü ikinci periyoda da yansıtan Şanlıurfa temsilcisi, devreyi 47-24 önde bitirdi.
Üçüncü periyotta da rakibine karşı üstünlüğünü kabul ettiren Şanlıurfa ekibi, son çeyreğe 57-27 önde girmeyi başardı. Ev sahibi ekip, karşılaşmanın son periyodunda da üst üste bulduğu sayılarla maçtan 80-38 galip ayrılan taraf oldu.
Şanlıurfa Engelliler Kulübü Başkanı Serdar Yıldırım, maçın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, maça iyi başlayarak rakipleri karşısında üstün bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.

Taraftarları önünde galip geldiklerin için mutlu olduklarını vurgulayan Yıldırım, "Rakibimiz geçen yıl Süper Lig'den düştü ve oldukça güçlü bir ekip. Ancak biz hafta içinde çok iyi hazırlandık ve maçı kazanmak istiyorduk. Maçta genellikle yedek oyuncularımıza şans verdik ve onlarda iyi mücadele ederek bu şansı iyi değerlendi. Tüm oyuncularımızı galibiyetten dolayı kutluyorum" dedi.

Yıldırım, ilk yarıda kalan üç maçı da kazanarak devre arasına üst sıralarda girmek isteklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA