Futbol Dünyası Yasta

Portekizli efsane futbolcu Eusebio'nun ölümü, tüm futbol dünyası tarafından üzüntüyle karşılandı.

Portekiz Futbol Federasyonu'nun yanı sıra Benfica Kulübü resmi internet sitelerinden Eusebio'nun ölümüyle ilgili açıklama yaparken, FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter'den Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'ya kadar birçok isim, ünlü futbol adamının ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdi.
Blatter, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabı üzerinden efsane futbolcuyla birlikte çekilen fotoğrafını paylaşırken, "Futbol dünyası bir efsaneyi kaybetti. Eusebio bir FIFA ve futbol elçisidir. Ölümüyle hepimizi derinden üzdü. Huzur içinde yat Kara Panter" açıklamasında bulundu.
Twitter üzerinden paylaşımda bulunan bir başka isim Portekiz'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo oldu. Takipçileriyle Eusebio ile yan yana durduğu bir fotoğrafını paylaşan Ronaldo, "Eusebio ölümsüzsün. Huzur içinde yat" ifadelerini kullandı.
Ülkesinin basınına konuşan Chelsea'nin Portekizli teknik adamı Jose Mourinho, "Eusebio ölümsüz bir futbol adamı. Hepimiz onun futbol ve özellikle Portekiz futbolu için ne anlama geldiğini biliyoruz" diyerek düşüncelerini dile getirdi.
Bir dönem Portekiz futboluna damga vuran isimlerden Luis Figo, kişisel twitter hesabında Eusebio ile çekilmiş fotoğrafına yer verirken, "Kral! Hepimiz için büyük bir kayıp! En büyük!" ifadelerine yer verdi.
Portekiz Futbol Federasyonu, Eusebio'nun ailesine başsağlığı dileklerini iletirken, Benfica Kulübü ise resmi internet sitesinden "Elveda Eusebio" başlığıyla yaptığı açıklamada efsane futbol adamını onurlandırdı.
Real Madrid, Borussia Dortmund ve Manchester United gibi dünya futbolunun büyük kulüpleri de Eusebio'nun sevenlerinin acısını paylaşırken, Türkiye'den Galatasaray Kulübü resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla, Fenerbahçe Kulübü ise twitter hesabından yaptığı paylaşımla yaşamını yitiren futbol adamını andı.

Kaynak: AA