Basketbol Açıklaması

Türkiye Kadınlar Basketbol İkinci Ligi'nde Çankaya Üniversitesi, deplasmanda grup ikincisi As Osmaniye Gençlik'i 75-64 yendi.

Merkez Spor Salonu'ndaki karşılaşmaya iki ekipte kontrollü başladı ve ilk çeyrek 18-18 tamamlandı. Maçın ikinci periyodunda kontrolü eline alan As Osmaniye Gençlik, devreye 36-32 önde girdi.
Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde ise ağırlığını hissettiren Çankaya Üniversitesi, bu periyot sonunda rakibine 52-51 üstünlük sağladı. Maçın son çeyreğinde de kontrolü rakibine kaptırmayan ve sayı bulmaya devam eden konuk ekip maçı 75-64 kazandı.
Çankaya Üniversitesi antrenörü Çağrı Özek, maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında, galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Sporcularını kutladığını kaydeden Özek, "Öncelikle rakibimizi tebrik ediyorum. Çok iyi takımları ve seyircileri var. Ama biz de bu gün iyi mücadele ettik. Kazandığımız için mutluyuz. Rakibimize de bundan sonraki maçlarında başarı diliyoruz" diye konuştu.

As Osmaniye Gençlik Antrenörü Ahmet Araşan'da iyi bir rakiple oynadıklarını belirtti.

Galibiyetten dolayı rakiplerini tebrik eden Araşan, şunları kaydetti:
"Bilindiği gibi yeni kurulan bir ekibiz. ABD'li iyi bir oyuncumuz olsaydı daha iyi olabilirdi. Bunun dışında bütün oyuncularım iyi bir mücadele örneği sergiledi. Maçın öneminin farkındaydılar. Hepsi bir şeyler yapmaya çalıştı. Umarım bundan sonraki maçlarımızda başarılı sonuçlar alacağız."

Kaynak: AA