Vakıfbank Spor Sarayı İçin Protokol İmzalandı

Üsküdar Bağlarbaşı’nda Üsküdar Belediyesi ve Vakıfbank işbirliği ile inşa edilecek olan Vakıfbank Spor Sarayı’nın protokolü, düzenlenen basın toplantısı ile imzalandı.


İmza töreninde konuşan Vakıfbank Spor Kulübü Başkanı ve Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Osman Demren, Vakıfbank’ın 60 yıllık geçmişinde istihdamdan, spora ve ülkemize birçok alanda katkılar sağladığını belirterek, “Vakıfbank olarak 28 yıldır Türk voleyboluna destek veriyoruz. Biliyoruz ki verdiğimiz destek ülkemizin tanıtımına, gençliğine ve tanıtımına önemli katkılar sağlamaktadır. Hepinizin bildiği gibi 2011 ve 2013 yıllarında bütün maçlarımızı kazanarak, Avrupa Şampiyonu olduk. 2013 yılında yine bütün maçlarımızı kazanarak Dünya Şampiyonu olduk. Bunun yanında Türkiye ligi, Türkiye Kupası ve süper kupayı da aldık. Banka olarak spor kulübümüzü desteklemekten ve onların dünya standartlarında imkanlara sahip olmalarını sağlamak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık” dedi.

“EN BÜYÜK EKSİĞİMİZ SPOR SALONUYDU”
Vakıfbank Voleybol Takımı’nın başarısının sadece bu yıl kazanılan maçlara ve kupalara dayanmadığını ifade eden Demren, “Başarı 28 yıllık bir geleneğe dayanmaktadır. Büyük bir aile olmanın, birlikte hareket etmenin ve birbirine güvenmenin bizi gerçek bir takım yaptığını tüm dünyaya göstermiş olduk. Başta teknik ekip olmak üzere sporcularımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Burada bizim en önemli eksikliğimiz kendi salonumuz ve çalışma yerimizin olmamasıydı. Bugün burada bu eksikliği giderme noktasında Vakıfbank Spor Sarayı’nın müjdesi için toplandık. Hükümetimizin katkıları, Vakıflar Genel Müdürlüğümüz’ün ve sayın müdürümüzün destekleri, Üsküdar Belediyemiz’in iş birliği ile bankamız tarafından inşa edilecek olan Vakıfbank Spor Sarayı için bugün ilk imzaları atacağız. Bu spor salonu tüm Üskürdarlılara ve İstanbullulara da hizmet verecektir. Bu tesis çok amaçlı spor salonumuzun yanı sıra jimnastik, voleybol antrenman salonları, yakın dövüş salonları, masa tenisi alanı, boks alanı, havuz gibi birçok unsuru içinde barındırmaktadır. Tüm salonlar uluslararası standartlara uygundur” şeklinde konuştu.

MUSTAFA KARA: “ŞAMPİYONLAR İLÇESİ OLARAK ANILIYORUZ”
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar’a sporu tabana yayma projesiyle beraber artık şampiyonlar ilçesi denmeye başlandığına değinerek, “Üsküdar Belediyemiz’in özellikle atletizmdeki başarıları Avrupa’da daha çok bilinmekte. Hollanda’dan bu başarılarımızı incelemek için gelen bir ekibe sunum dahi gerçekleştirdik. En ciddi sorunumuz salonlarımızın eksik olmasıydı. Üsküdar Belediyesi’nin spora olan desteklerini yeni adayımızın bir adım daha ileriye taşıyacağına inanıyoruz” diye konuştu.

BÜLENT ARINÇ: “VAKIFBANK TÜRKİYE’Yİ GURURLANDIRDI”
Gençlik ve gelecek için çok önemli bir çalışmanın imza töreninde olduklarını söyleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Vakıfbank Spor Sarayı’nı inşallah en kısa zamanda inşa edeceğiz. Böylece sadece İstanbul’a, Vakıfbank’a değil, bütün Türkiye’ye örnek olacak bir büyük kompleksi hizmete açacağız. Gençlerimiz bu salonda sporun her türlüsüyle baş başa kalacaklar ve sporla ilgilenecekler. Türkiye’ye büyük başarılar kazandıracaklar. Vakıfbank Voleybol Takımı, aldığı başarılarla Türkiye’yi gururlandırdı ve alanında rakipsiz olduğunu kanıtladı. Bu projeyle yeni yetenekler yetişecektir. Yaklaşık 40 trilyona mal olacak bir spor kompleksiyle karşı karşıyayız. Belediyemiz bu arsayı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden uzun süreli kiraladı ve üzerinde bu tesisi yapmak üzere Vakıfbank ile anlaştı” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİMİZİN SPORLA İLGİLENMESİ ÇOK GÜZEL”
Arınç, Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
“Gençlerimizin sporla ilgilenmesi çok güzel bir şey. Kötü alışkanlıklardan uzaklaşacak, kabiliyetli ve başarılı olacaklar. Dünyaya örnek olacaklar. Bunun için biz Milli Eğitim olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak yapıyoruz ama yetmiyor. Dolayısıyla Vakıfbank gibi sponsorlarımızın spor dallarına yatırım yapması lazım. Eskiden sadece güreşle ismimiz duyulurken, bugün voleyboldan judoya kadar, karateden bir başka spor dalına kadar şampiyonlarda ismini duyuran sporcularımız var. O yüzden Vakıfbank’ın bu teşebbüsünü çok önemli görüyorum. Kendilerini tebrik ediyorum. Hayırlı olsun.”
Vakıfbank Spor Sarayı için protokolün imzalanmasının ardından, Vakıfbanklı voleybolcular Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem’e imzalı forma hediye ettiler.

Kaynak: İHA