Tuncel, Atıcılık A Milli Takım Kadrosuna Seçildi

Samsun'da çorap dokuyarak geçimini sağlayan ve yıllar önce geçirdiği kaza sonrası engelli olarak hayatını sürdüren Mustafa Tuncel, 12 kişilik Atıcılık A Milli Takım kadrosuna seçildi.

Tuncel, İngiltere’de yapılacak olan Bedensel Engeliler Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.
Geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan 45 yaşındaki Mustafa Tuncel, katıldığı B Milli Takım kampında tüm yarışmalarda başarılı olunca Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mustafa Tuncel, "15 günlük Ankara kampından çok şeyler öğrendim. Antrenörüm Turgay Saat ile Samsun’da bir ilki başarmanın onurunu yaşıyorum. Bu başarımı İngiltere’de devam ettirip Samsun’a altın madalyayı getirme sözü veriyorum. Bana desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen Valimiz Hüseyin Aksoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Samsun Atıcılık Başantrenörü ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erol İpek’e teşekkür ediyorum. Türkiye’deki atıcılık camiasında milli takımı temsil eden 12 kişiden biri olduğum için onur duyuyorum” dedi.

Avcılık Atıcılık Samsun İl Temsilcisi Turgay Saat, “Samsun’da atıcılık alanında bedensel engelli Mustafa Tuncel ile bir ilki başardık. Engelli sporcularımızdan ilk defa milli takıma sporcu verdik. Bedensel Engeliler Federasyonu’nca Ankara’da yapılan B Milli Takım kampına antrenörü olarak Mustafa Tuncel ile katıldık. 15 günlük kamp sonucunda sporcumuz yapılan tüm yarışmalarda başarılı olarak A Milli Takım kadrosuna katılmaya hak kazandı. Bu 12 kişilik kadro mart ayında İngiltere’de yapılacak olan Bedensel Engeliler Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek. Sporcumuz Mustafa Tuncel’e İngiltere’deki yarışmasında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA