Racing Santander Futbolcularının Protestosu

Spor Toto Süper Lig takımlarından Kardemir Karabükspor'un kaptanı İlhan Parlak, İspanya'da maaşlarını alamayan Racing Santander takımı futbolcuları, İspanya Kral Kupası'nda sahaya çıkmalarına karşın maça başlamayarak durumu protesto etmelerine ilişkin, "Türkiye'de 1 sezon boyunca paralarını alamayan futbolcular oluyor. Böylesine bir protestoda hiç bulunmadılar" dedi.

Parlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İspanya Kral Kupası çeyrek finalindeki Racing Santander ve Real Sociedad karşılaşmasının ilginç bir protestoya sahne olduğunu söyledi.

Maaşlarını alamayan futbolcuların sadece İspanya'da olmadığını, her ülkede bunların yaşandığını anlatan Parlak, "Futbolcular 3 ay paralarını alamamışlar ve protestoda bulunmuşlar. Rakip oyuncular da destek vermiş. Türkiye'de 1 sezon boyunca paralarını alamayan futbolcular oluyor ve böylesine bir protestoda hiç bulunmadılar. Bu protestoyu doğru buluyorum ama yaptıkları tartışılır" diye konuştu.

İspanya'nın köklü kulüplerinden olan 3. lig ekiplerinden Racing Santander'de 6 aydır maaşlarını alamayan futbolcular ve teknik heyet, taleplerine karşılık verilmemesi üzerine Real Sociedad maçını oynamadı.
Maçın başlama saatinde Racing ve Real Sociedadlı futbolcular, Sardinero Stadı'nda sahaya çıkarken, hakemin başlama düdüğünün ardından Racingli futbolcular, topa vurmayı reddederek, saha ortasında toplandı. Maçın hakemi Gil Manzano, bu durum üzerine Racing takım kaptanı Mario Fernandez ile konuşup, maçı durdurdu. Racingli futbolcular da hakem, Real Socedadlı futbolcular ve taraftarları selamlayarak, soyunma odasına gitmişti.

Kaynak: AA