Bılıc Açıklaması

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında, Beşiktaş’ın Kayseri Erciyesspor’u 3-2 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan siyah-beyazlı teknik direktör Slaven Bilic, “Beşiktaş sadece ismi ile maç kazanmıyor.

Oyuncu gayreti maç kazandırıyor” dedi.


Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, karışık duygular içerisinde olduklarına değinerek, “70 dakika iyi işler yaptık. Birbirinden güzel 3 gol attık. Canla başla mücadele eden bir takıma karşı yaptık bunu. Skoru alınca 70. dakikadan sonra aniden durduk. Rehavet ve konsantrasyon kaybı sebebiyle bunu yaşadık. Fiziksel halimizle bunun alakası yok. Farklı farklı pozisyonlarda canla başla koşanlarda bizim oyuncumuzdu. 3-0’dan sonra bizim rakibimizi oyundan düşürmemiz gerekiyordu. Ama tam tersi oldu. Konya maçında da aynısı oldu. Benzer durumlar geçen sezonda yaşanmış. Bunu kötü bir alışkanlık olarak görüyorum. Skor nasıl olursa olsun, Beşiktaş sadece ismi ile maç kazanmıyor. Oyuncu gayreti maç kazandırıyor. Büyük bir isminiz var ama oyuncularında yardımı lazım. Oyun 3-0 iken 4 ya da 5 getirecek karakterde oyuncularımız var. Özellikle şu kabul edilemez. O skoru aldıktan sonra rakibimizin bizden daha çok koşmasını ben kabul edemiyorum. 70 dakika takımımın gösterdiği performansı da takdir etmek lazım. Ama son 20 dakika iyi ders oldu ve bunun avantajı ile de buradan çıkıyoruz” diye konuştu.

“Bildiğim kadarıyla Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında ilişkiler şu aralar iyi değil” diyen, Bilic sözlerine şöyle sürdürdü:
“O maçtan sonra sorunlar yaşadık. Bugün burada çok rüzgarlı bir havada oynadık karşılaşmayı. Galatasaray, birkaç gün önce burada oynamasına rağmen zeminde gayet iyiydi. Kasımpaşa’da Stadı’nda daha yoğun bir atmosfer olabilirdi belki. Ama bizim önümüzde burası ya da İstanbul dışı tercihti. İstanbul dışına çıkmak istemedik tercihimiz bu stat oldu” şeklinde konuştu.

Bugün ofansif oyuncularla ilgili seçenekleri konusunda açıklamalarda bulunan Slaven Bilic, sözlerine şöyle devam etti:
“Hugo ile oynadık. Mustafa’yı yedekte tuttuk. Tercihlerden dolayı böyle bir seçim yaptık. Oyuncularımız iyi çalışmalı ve fırsat geldiğinde iyi değerlendirmeli. Jones, benim tercihim ya da başkasının tercihi diye konuşamayız. Oyuncuyu ben, yönetim ya da başka biri getirdi diyemeyiz. Gelen Beşiktaş’ın oyuncusudur. Jones’u bedelsiz aldık. Bu tebrik edilmeyi hak ediyor. Bütçemizi başka kulüplerle karşılaştırmak doğru olmaz. Salı’ya kadar başka hamlelerde yapabiliriz. Yapmasak da bu takımın iyi işler yapacağına inanıyoruz. Bugün gösterilen 70 dakikalık performans ile ligdeki her takımla başa çıkabiliriz.”

ÖZYAKUP: “BASKI ALTINDA BULDUK KENDİMİZİ”
Siyah-beyazlı takımın başarılı futbolcusu Oğuzhan Özyakup, ilk yarıya baskılı başladıklarını vurgulayarak, “İkinci yarı da iyi oyunumuzla goller bulduk. 3-0 sonrası takımdaki rahatlık sonrası arkaya çekildik ve baskı altında bulduk kendimizi. 3-0’dan sonra bu hataları yapmamız gerekiyor. Nitekim bu hatalar sonrası 2 gol yedik. Bu hafta bu hataları iyi görüp, bunları çalışıp gidereceğiz” açıklamalarında bulundu.

GÜLÜM: “70 DAKİKA İYİ OYUN SERGİLEDİK”
İlk yarının başlarında iyi oynadıklarını belirten Beşiktaş’ın başarılı defans oyuncusu Ersan Adem Gülüm, “Oyun başlarını iyi geçirdik. İstediğimiz baskıyı da kurduk ilk devrede. İkinci yarı ise direkten dönen pozisyonu oldu rakip takımın. Sonra toparlandık ve 2 gol bulduk. Son 20 dakikada kabus yaşadık diyebilirim. O anlardan ders çıkarmamız lazım. İlk 70 dakika iyi oyun sergiledik. Sonucunda 3 puan aldık” diye konuştu.

KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ
Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, ilk 45 dakika Beşiktaş’ın üstünlüğü ile geçtiğine vurgu yaprak, “Biz ilk yarı rüzgara karşı oynadık. 42. dakikada gol yedik. İlk yarı 0-0 bitse ya da berabere gitse oyun değişebilirdi belki. 3-0’dan sonra son 20 dakika takımımız iyi mücadele etti. Bir tarafta şampiyonluğa oynayan bir takım, bir tarafta ise küme mücadelesi veren bir takımın maçı vardı bugün. 3-0’ın altından 3-2’ye gelmek iyi motivasyon gerektirir. Önümüzdeki hafta oyuncuları maça hazırlayabilmek için iyi bir sebep bu. Kısacası, önümüzdeki hafta Rizesporla final maçına çıkacağız. Oyuncularımı verdiği mücadeleden dolayı kutluyorum. Beşiktaş ile aramızda kalite farkı var. Herkes gerçeği görecek. Ama mutlak suretle transfer olması lazım. Ben buraya niye geldim. Bugün takımım bir karakter gösterdi. Ama transferi biz değil, oyuncularda istiyor. Bize kendi takımında oynayan, hazırlık dönemini iyi geçirmiş, bizi yukarıya çıkaracak oyuncu lazım. İstediğimiz oyuncuları almakta zorlanıyoruz. Yönetimimizle de alakalı değil bu” ifadelerini kullandı.

AKGÜN: “BEŞİKTAŞ MAÇINA DAHA FARKLI DUYGULARLA GELDİK”
Geçen hafta beklemedikleri bir mağlubiyet aldıklarına değinen Kayseri Erciyessporlu futbolcu Mehmet Akgün, “Beşiktaş maçına daha farklı duygularla geldik. İlk yarı iyi başladık. Hatamızdan dolayı basit bir gol yedik. Devre arası hocamızın taktiklerini uygulamaya çalıştık. Ne yazık ki arkasından goller yedik. Biraz daha uzasaydı maç beraberliği yakalayabilirdik” dedi.

JORGACEVİC: “SKOR 3 FARK OLDUĞUNDA BİLE PES ETMEDİK”
Mavi-siyahlı takımın kalecisi Jorgacevic, karşılaşmayı kaybetmelerinin kendileri adına çok yazık olduğunu belirterek, “Bir sürü gol pozisyonundan yararlanamadık. Direğe çarpan top gol olsaydı karşılaşma farklı olurdu. Skor 3 fark olduğunda bile pes etmedik. Biraz daha süre olsaydı beraberliği yakalayabilirdik” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA