Aliağaspor'da Nefesler Tutuldu

2007-2008 sezonu sonunda profesyonel haklarının Göztepe’ye satılmasının ardından yıllardır tekrar profesyonel liglere çıkma mücadelesi veren Aliağaspor, 31 ocak 2014 Cuma günü Play off finali ilk maçına çıkacak.

Süper amatöre lige yükselmek için gün sayan Yeşil beyazlı takım 31 Ocak ve 6 Şubat tarihlerinde oynanacak Play Off maçlarını kazanırsa Süper Amatöre adım atacak.
FUTBOLDA HEYECAN DORUKTA
Grubunda ligi şampiyon bitirerek play off finallerine katılmaya hak kazanan Aliağaspor, play offtaki ilk maçını 31 Ocak Cuma günü Serintepe Kanderespor ile oynayacak. Maç; saat 15.00’de Çiğli Galip Öztürk Spor Tesislerinde oynanacak. AliağaSpor bu maçı kazanırsa, Play Off final maçı oynamaya hak kazanacak. Yeşil Beyazlı takım finale yükselirse; 6 Şubat Perşembe günü saat 15.00’de Demirspor- Alaçatıspor maçının galibiyle karşılaşacak. Finalde rakibini geçen takım İzmir Süper Amatör lige yükselecek.

KULÜP BAŞKANI UĞUR EREN: “BU KEZ BAŞARACAĞIZ”
Aliağa’nın 7 yıldır profesyonel liglerden uzak kaldığını söyleyen Aliağa Spor Kulübü Başkanı Uğur Eren, “Aliağaspor futbola susadı. 2 yıldır Play Off finallerinde hedefimize ulaşamadık ve çok üzüldük. Bu kez, play offta başarılı olarak Aliağa’yı futbolda bir üst aşamaya taşıyacağız. Aliağa, önce süper amatörü, sonra üst ligleri fazlasıyla hak ediyor. Play off maçlarında Oyuncularımıza ve teknik heyetimize güveniyorum” dedi.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI ÖMER TURGUT OĞUZ: “ÖNCELİKLİ HEDEF SÜPER AMATÖR LİG”
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz da, Futbolda yeniden eski günlere dönmek için tüm çabayı gösterdiklerini belirtti.

Başkan Oğuz, “Futbolu yeniden üst liglere taşıyacağız. İki yıldır play off finalinde kaybediyoruz. Bu yıl finallerde başarılı olacağımıza inanıyorum. Öncelikli hedefimiz süper amatör lig. Sonrasında yine profesyonel liglere yükselmek için mücadelemizi yapacağız. Yükselme final maçlarında takımımıza başarılar diliyorum. Aliağa olarak hepimiz takımımızdan başarı bekliyoruz. Aliağamızı hak ettiği yerlere taşımak için tüm kent olarak tek yürek futbol takımımızın yanındayız” dedi.

31 Ocak 2014 Cuma Günü saat 15.00'de Çiğli Galip Öztürk Spor Tesislerinde oynanacak olan Aliağaspor- Serintepe Kanderespor Play off ilk maçı için saat 13.30'da Aliağa Belediyesi önünden taraftarlar için otobüs kaldırılacak.

Kaynak: İHA