Ünyespor Taraftarlarından Destek Yürüyüşü

Kayyuma devredilme sürecine giren Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından 57 yıllık spor kulübü Ünyespor'da kulübe sahip çıkılması için "Oney Kaplanları" adlı taraftar grubu destek yürüyüşü gerçekleştirdi.

Ünyespor'da yönetimin kulübü bırakmasının ardından olağanüstü kongrede aday çıkmayıp yeni yönetimin oluşmaması nedeniyle Ünyespor kayyuma devredilme sürecine girdi.
Kulübe sahip çıkılması için "Oney Kaplanları" adlı taraftar grubu Ünye Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak Hanboğazı mevkisine kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı.
Taraftar grubu sözcüsü Hasan Altun, yaptığı açıklamada, 57 yıllık köklü bir geçmişe sahip, amatör kümeye hiç düşmeyen Ünyespor'a sahip çıkılması için çağrı yaptıklarını söyledi.

"Bu yürüyüş Türkiye'nin sayılı kulüplerinden, Karadeniz'in incisi Ünye'nin en değerli markası ve kimliğini yansıtan Ünyespor'da mevcut başkanın istifasından sonra kulübümüzün sahipsiz kalmaması içindir" diyen Altun, şunları kaydetti:
"Yapılan iki kongre sonucu hiç kimsenin kulübe sahip çıkmaması bizim içimizi acıtmıştır. Çocukluğumuzdan beri sevdasını yüreğimizde büyüttüğümüz takımımız artık yok olma noktasına gelmiştir. 2. Lig ya da 3. Lig'deki birçok ilçe takımının hepsinde belediye tarafından verilen sabit gelirli işler ile takımlar ayakta durmakta. Bizim anlatmak istediğimiz nokta da Ünyespor'umuzun bu durumdan çıkması ve sabit gelirlerle yoluna devam etmesidir. Ünye'mizin, Türkiye'de isimlerini duyurmuş özel şirketler ve büyük iş adamlarının, İstanbul'daki iş adamlarımız ile bir çalışma yürütüp, Ünyespor'umuz için ellerini taşın altına koymalarını ve halkıyla başarılara imza atacak bir Ünyespor istiyoruz. Bu kulübe kim başkan olursa olsun, en doğru kararlarla ve profesyonel kişilerle yoluna devam etmesini istiyoruz. Halkına yüzünü dönen bir Ünyespor yerine, halkını arkasına almış bir Ünyespor istiyoruz."
Taraftar grubu daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA