Nurettin Yıldız Derin Futbol'da şok açıklamalar yaptı!

Görevden alınan milli takım antronörü Nurettin Yıldız, telefon bağlantısı aracılığıyla Beyaz TV'de yayınlanan Derin Futbol'a katılarak şok açıklamalarda bulundu.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ertem Şener'in yönettiği 'Derin Futbol' isimli tartışma programına telefon bağlantısı kurarak katılan Eski Milli Takım Antronörü Nurettin Yıldız şok açıklamalarda bulundu.

BEN AYRILMAK İSTEMEDİM

ben ayrılmadım, 4 senedir oradayım ve orada görev yapıyorum. Ama bundan 1,5 ay önce baştan anlatayım, fatih hoca göreve geldiği zaman kendi ekibiyle çalışmak istemiş olabilir saygı duyarım. Her zamanda saygı duymuşuzdur ben ve diğer çıkan arkadaşlarım. Ama biz ayrılmadık ve bize o kadar kötü bir zamanda tebliğ edildi ki üzüldüğümüz nokta bu. Futbol dünyasında kimse bu işi bıraktın gel seni işe alalım demez. Kendi adıma ve arkadaşlarım adına konuşuyorum bu insanların bir ailesi var ve geçimlerini bununla sağlıyorlar üzüldüğüm nokta budur. Bizim sözleşmemiz mayısa kadardı ve bize deselerdi ki sözleşmeniz bitine kadar buradasınız sonra gidebilirsiniz ya da sözleşmeniz bittiğinde haklarınızı veririz ve sizde yolunuza devam edersiniz deseydiler çok daha iyi olurdu.

ÜZÜLÜYORUM
bizler yıllardır Türk futbolunun içindeyiz ve gelen kişi fatih hoca ki biz imparator diyoruz, bende 1974'ten beri tanırım kendisini. Galatasaray'ın altyapısında yetiştim sonra fener'e geldim yani o zamanlardan beri tanırım ve gelmiş geçmiş en büyük hocalardan birisidir. Ancak saygı duymama rağmen bunu zamansız yaptığı için üzülüyorum.

HAKLARIMIZI ALAMADIK
haklarımızı aldık diyemeyeceğim, TFF bize haklarımızı tam olarak vermedi. Kanuni olarak vermediler.
Vardı ve sözleşmeye göre alacaklarımız vermediler.
Bilemiyorum, kendilerine göre bir rakam belirlemişler ve yapacak bir şey yok. Ya mahkemeye vereceksin ya da böyle yapacaksın. Bu da bize yakışır mı yakışmaz mı o yüzden sessiz kalmayı tercih ettik ve saygı gösterdik.
Diyorum ben fatih hoca'yı 1974 yılından beri tanıyorum altyapıdan ve a takımdan. Ben yıllardır bu camianın içindeyim en azından çağırıp teşekkür edebilir ve durumu anlatabilirdi. Üzüntü verici olan bizim için belki kendisi için üzüntü yaratacak bir durum değildir.
Düşünmedim yani o bizi yanına çağırmadığı için bende düşünmedim. Bende bu yaşıma gelmişim ve yıllardır bu camianın içindeyim ve yıllardır milli takımda görev yapıyorum. Benimde bir gururum var o yüzden yapmadım.
Tabi ki de ama herkes kendi ekibiyle çalışmak ister buna saygı duyarım bende yıllarca Mustafa Denizli ile çalıştım ve o Azerbaycan'a gitti. Bir veya iki ay…

HABERİM OLSAYDI
önce söyleselerdi bende onunla beraber gitmiş olurdum. Çünkü bizimde ekmek paramız buradan geliyor. Bizde sabancı torunu değiliz, tırnağımızla kazıyarak geldik buralara. Bu camialarda kolay değil.

FUTBOLDA DEĞİŞİM OLMAZ
o konu bizi aşar. Abdullah Hoca'yı eskiden beri tanırım ve çok düzgün bir insandır. Beraber çalıştığım için söylemiyorum hayatımda gördüğüm en düzgün insanlardan birisidir daha öncede öyleydi. Şimdi söylerim geçmişte de gelecekte de ama şansı yaver gitmedi ya da takım içinde başka olaylar mı oldu onu bilemem. Fatih T. buraya gelmesi bizi aşan bir konu TFF karar vermiş ve bu onların hesabıdır. Ama açıkça şunu söyleyeyim fatih hoca en büyük hocalardan birisidir fakat futbol da çok bir değişim olacağını zannetmiyorum.

ÖYLE GİTMEMELİYDİ
Abdullah Avcı öyle gitmemeliydi. Ne olursa olsun o da yıllarını futbola vermiş a milli takımın başına gelmiş öyle gitmemesi lazım bende gerçekten çok üzüldüm

ABDULLAH AVCI GİDİNCE BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ
çok bir şey değişmedi sadece rakipler değişti. Estonya, Romanya ve Andora aldığımız galibiyetler ortada. Abdullah da olsa çok bir şeyin değişeceğini zannetmiyorum. Futbolcuların da bilinçli oynamadığını zannetmiyorum ve öyle düşünmüyorum. Ama iyi niyeti suiistimal etmiş olabilirler. Abdullah Ağabey gibi davranıyordu bunu fatih hocada yapıyordu ama Abdullah biraz daha samimi davranıyordu belki o suiistimal
olmuştur.

HAKLARIMIZI ALMAK KANUNİ YOLLARA GİDEBİLİRİZ
bize yakışır mı bilmiyorum ama haklarımızı almak için belli bir kanuni prosedüre başvurabiliriz. Hakkımızı almaya çalışacağız çünkü biz fazla bir şey istemiyoruz. Yıllarımız verdik onun karşılığını almak isteriz. TFF mutlaka bunun karşılığını verecektir.
Bize o yakışırdı…

İnsan kaynaklarından bir yönetici bizi çağırdı ve bende yokuşa sürmedim, imzamı attım ve ayrıldım. Diğer arkadaşlarda aynısını yaptı bize de o yakışırdı.

MİLLİ TAKIMDA AYRIM OLMAZ
ben zannetmiyorum. Tabi ki fatih hoca Galatasaray camiasına daha yakın ve yanındaki hocalarda öyledir ama milli takım olduğu için öyle bir şey zannetmiyorum.

BEN İŞİME DEVAM EDECEĞİM
bundan sonra da aynen devam etmeyi düşünüyorum lisansım var antrenörlüğe devam. Diğer hocalarda öyle beraber çalışmak istiyorlar sezon başında devam edeceğiz.
Fenerbahçe benim bir parçam…
Tabi ki Fenerbahçe benim camiam burada yıllarca oynadım ve antrenörlük yaptım. Fenerbahçe benim bir parçam bir görev verilirse seve seve yaparım.

ABDULLAH AVCI'NIN İYİ NİYETİ SUİSTİMAL EDİLDİ
bizler beraberiz ama kamplarda beraber değildir. Ama dediğim gibi en büyük hata suiistimal olmasıdır. İyi niyetinin suiistimal edilmesi. Öyle olmasaydı daha değişik olurdu çok daha farklı olurdu.

SAHİP ÇIKARIZ DERLER AMA
genelde hep böyle olur biliyor musun? Başkanlar da der arkasındayız diye ama 1 haftayı bile bulmaz 2 gün sonra giderler. Normaldir burası Türkiye çünkü.

DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMAZ
yeni bir yapılanma başlayacaktır eskisi de yenisi de değişen bir şey olmayacaktır. Yeni gelende dünyayı yeniden keşfetmeyecek. Onun için değişen bir şey olacağını zannetmiyorum. Futbol bir doğru bir başka doğru yok. Tamam, saygı duyuyoruz fatih hoca çok önemli bir hoca ama dünyayı yeniden keşfetmeyecek.

FATİH HOCA'NIN ARAMASINI BEKLERDİM
fatih hocadan beklerdim. O yere gelmiş bir insandan beni ya da diğer arkadaşları çağırıp konuşmasını beklerdim. Yanına aldığı kaleci antrenörü Alper'e saygı duyarım. Bizi Alper çağırdı benim de ağrıma gitti. Yaş olarak daha büyüğüm ondan. Fatih hocadan çağırıp söylemesini beklerdim. Biz fatih hocaya dönmedik o da bana dönmedi. İnsan kendi ekibiyle çalışır ama ben de beklerdim.